Autobench Variocage met Kreukelzone

De Scandinavische Variocage is wereldwijd uniek in zijn soort, deze hoogwaardige autobench voor honden biedt optimale veiligheid. Wat ons betreft de absolute nummer één uit ons assortiment! Met een ingebouwde kreukelzone, vluchtluik én bovenal veilige sluiting is dit de enige hondenbench op de markt die 360 graden en dus vanuit alle zijdes veiligheid biedt aan jouw viervoeter onderweg.
 
modelselector.jpg

 

 
Meer ..

Alles wat je wilt weten over de Variocage

De Variocage is een autobench afkomstig van de Zweedse markt. Deze uiterste veilige autobench kenmerkt zich door gebruik van hoogwaardige materialen, unieke technische snufjes én een robuust design. Dit maakt de reisbench populair bij hondensport, hondenshows, trainingen én natuurlijk voor andere uitstapjes. Maar wat maakt dit dé beste autobench uit ons assortiment? Lees verder en ontdek alles wat je wilt weten over deze Scandinavische autobench van topkwaliteit!

Wat maakt de Variocage zo speciaal?

Autobenches komen in allerlei modellen, materialen én prijsklasse. Naast de look van de benches is er ook een groot verschil te zien in kwaliteit én veiligheid. Met name deze laatste is wat ons betreft nummer één prioriteit voor een reisbench. Tenslotte koop je een autobench voor de veiligheid van jouw hond onderweg. Hiernaast moet de autobench een stukje zekerheid inbouwen voor jou als bestuurder. Je wilt jouw focus immers op de weg houden en niet worden afgeleid door jouw viervoeter tijdens het autorijden. De Variocage biedt dit alles maar biedt hiernaast nog veel meer voordelen. Hieronder kun je lezen waarom de Variocage het beste van het beste biedt voor zowel jouw hond als jezelf onderweg;

MateriaalkeuzeDe Vario autobench is gemaakt van hoogwaardig lichtgewicht staal, voorzien van een stijlvolle poedercoat afwerking. Deze stalen autobench is hierdoor stevig en robuust maar hiernaast ook veilig én eenvoudig schoon te houden. De reisbench is voorzien van een gedetailleerde afwerking, werkelijk aan alles is gedacht. Van een goede ventilatie tot een optimale schoonmaak, de Variocage is opgebouwd uit de beste materialen.

VerstelbaarDe Variocage komt in verschillende modellen maar hiernaast is ieder model in diepte verstelbaar. Dit betekend dat de kofferbakruimte optimaal benut kan worden. Dit kan ook een voordeel zijn wanneer de bench in meerdere voertuigen gebruikt wordt. Je kunt hem simpelweg aanpassen op de diepte van de beschikbare ruimte. Gebruik je de bench even niet? Dan kan deze ook eenvoudig worden ingeschoven zodat er meer bagageruimte ontstaat in jouw kofferbak.

TechniekDeze reisbench voor de auto beschikt over een aantal handige technische snufjes welke bijdragen aan de veiligheid én het gebruikersgemak. Zo is de autobench voorzien van een kreukelzone en vluchtluik, verderop deze pagina lees je hierover meer informatie. Maar ook de doordachte sluitconstructie draagt bij aan optimaal gebruikersgemak. De deur van deze bench wordt bediend met een gasdrukveer en het slot is voorzien van een twee trapsluiting. Dit zorgt ervoor dat jouw hond de bench zelf niet open kan krijgen én deze tevens gesloten blijft bij een ongeval. Optimale veiligheid dus voor jouw hond in de bench. 

Het unieke veiligheidsconcept!

Je las het hierboven al; de Variocage is een uiterst veilige autobench waarmee je zeker bent van optimale veiligheid. Zeker wanneer je regelmatig op weg want een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is dan ook belangrijk dat je jouw hond 100% veiligheid kunt bieden onderweg. Met de Variocage is dit mogelijk, hoe? Deze reisbench is voorzien van een kreukelzone, deze zone is verkrijgbaar met de gelijknamige zone welke wij kennen van onze auto's. De kreukelzone is een veilig stoppunt in de bench, welke er voor zorgt dat de bench nooit volledig kan inklappen bij een ongeval. Zelfs bij een gevaarlijke staart-kop botsing zal jouw hond veilig in de bench zitten. Hiernaast voorkomt de kreukelzone dat jouw bench tegen de achterbank aan druk en hiermee medepassagiers in gevaar brengt. Kom je, en laten we het absoluut niet hopen, dan toch in een aanrijding terecht? Dan is deze reisbench voorzien van een vluchtluik aan de achterzijde. Hierdoor kan jouw hond altijd uit de bench gehaald worden, ook wanneer de achterklep van jouw auto blokkeert of door de impact van een ongeluk niet meer te openen is.

Bekijk hieronder de video's voor meer informatie:

 

De modellen van de Variocage

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar van de Variocage van Mimsafe. Ieder model heeft zijn eigen pluspunten maar alle modellen beschikken over de optimale veiligheid zoals hierboven beschreven staat. om te bepalen welke maat bench goed is voor jouw hond én auto is het makkelijk te weten wat de verschillen zijn, we zetten het voor je op een rijtje;

Variocage enkel - Een veilige en zeer praktische hondenkooi of hondenbench, die ook ruimte laat voor andere bagage. Eenvoudig aan te passen aan de diepte van de bagageruimte. Ideaal voor het veilig vervoeren van jouw viervoeter tijdens de rit naar een training, vakantie, show of dierenarts.

Variocage dubbelDe dubbele variant is geschikt voor twee honden. De uitneembare wand zorgt ervoor dat jouw honden beide een eigen plekje hebben in de auto. Wil je de bench gebruiken voor een grote hond dan kun je de wand eenvoudig verwijderen.

Variocage compactDe compact variant is gemaakt voor auto's met een verhoogde drempel. Zoals stations, SUV's en andere auto's met een kofferbak drempel tot 23 centimeter hoog. De deur van deze bench zit hoger waardoor deze boven de drempel kan worden geopend. Deze variant is verkrijgbaar voor één hond en is beschikbaar in twee maatvoeringen.

Variocage MiniMaxDe Minimax is een autobench speciaal ontworpen voor kleine hondenrassen. De spijlen van deze bench staan dichter bij elkaar waardoor deze uitermate geschikt is voor honden met een kleine snoet. Verkrijgbaar in twee maatvoeringen, beide geschikt voor kleine honden én pups.

Welke maat autobench voor mijn hond?

Binnen de verschillende modellen van de MIM safe hondenbench bestaan er natuurlijk ook verschillende maten. Welke maat autobench je nodig hebt voor jouw hond is natuurlijk afhankelijk van de grootte van jouw hond. Met name de schofthoogte en de lengte is van belang om de juiste hondenbench te kiezen. Hieronder vind je een schema waarop je kunt zien welke maat reisbench geschikt is voor jouw hond. Hiernaast is het natuurlijk belangrijk rekening te houden met de ruimte in jouw kofferbak, gebruik hiervoor onze handige tool.

Kippenhokken   Konijnenhokken   Kamerbenches   Hondenhokken   Kippenren   Hondenbuggy   Houten Volieres   Autobench   Nachthokken   Hondenluik   Sitemap