Zoeken

De voordelen van onze Hondenhokken

Is jouw viervoeter altijd buiten te vinden en gun je hem of haar een fijn hondenhok? Met een hondenhok uit onze werkplaats ben je verzekerd van kwaliteit én optimaal comfort voor jouw hond(en)!

  • Onderhoudsvrije materialen

    Wij werken uitsluitend met onderhoudsvrije materialen om duurzaamheid te garanderen 

  • Handgemaakt door vakmannen

    Onze hondenhokken worden in eigen huis handgemaakt door ervaren vakmannen

  • Onwijs veel mogelijkheden

    Van een compact honden nachthok tot de hondenkennel met opslagruimte 

  • Minstens 10 - 15 jaar plezier 

    Onze duurzame hondenhokken zijn goed voor minstens 10 - 15 jaar plezier

  • Ook geïsoleerde hondenhokken!

    Ook voor een geïsoleerd hondenhok ben je bij ons aan het juiste adres

  • Maatwerk is mogelijk 

    Onze maatwerk specialist maakt de mooiste luxe buitenverblijven geheel op maat!

Moet het hondenhok geïsoleerd zijn?

Veel mensen denken dat een hondenhok of kennel alleen gebruikt wordt voor waakhonden maar niets is minder waar. Niet alleen buitenhonden vinden het heerlijk om gedurende de dag buiten te zijn, zeker met een lekker weertje!

Gun jij jouw hond een fijn hondenhok of buitenverblijf waar hij, tijdens lente en zomerdagen, overdag van kan genieten? Maar slaapt hij in de nacht lekker warm binnen? Dan is een geïsoleerd hondenhok niet noodzakelijk en volstaat een goed hondenhok om te schuilen tegen regen of een dutje te doen in de schaduw zoals Luca op de foto!

Echter, wanneer jouw hond fulltime buiten leeft wordt het een ander verhaal.

Honden die het hele jaar buiten zijn en dus ook buiten slapen in de koudere nachten, hebben wél noodzaak aan een goed geïsoleerd hondenhok.

Door een geïsoleerd hok voor honden te plaatsen kun je jouw viervoeter helpen om de warmte beter vast te houden tijdens koude dagen. Zeker met het wisselende klimaat wat wij in Nederland kennen, waarbij steeds hogere maar ook lagere temperaturen worden behaald, is dit geen overbodige luxe.

Een geïsoleerd hondenhok kopen is dus zeker voor fulltime-buitenhonden een must! 

 

Hoe groot moet het buitenhok zijn voor honden?

De grootte van een hondenhok hangt af van de grootte van de hond. Over het algemeen moet een hondenhok groot genoeg zijn zodat de hond comfortabel kan staan, liggen, zich omdraaien en zich uitrekken binnenin, maar ook niet te groot zijn omdat een te grote ruimte de warmte niet goed vasthoudt tijdens koude weersomstandigheden. Een goed passend hondenhok is dan ook enorm belangrijk voor honden die tijdens koud weer buitenslapen.

Een goede richtlijn is om het hondenhok ongeveer 5 tot 15 cm langer te maken dan de lengte van de hond van neus tot staart en ongeveer 5 tot 10 cm hoger dan de schouderhoogte van de hond als hij staat.

De standaard slaappositie van jouw hond speelt uiteraard ook een rol, slaapt jouw viervoeter helemaal languit, zorg dan voor wat extra ruimte in de lengte. Maakt jouw hond zich juist klein tijdens het slapen dan mag het hondenhok gerust wat kleiner zijn om voldoende warmte vast te kunnen houden.

Tip: Houd rekening met de binnen afmeting áchter het tochtschot van een hondenhok.

Een goed nachthok voor buitenhonden is namelijk voorzien van een tochtschot, dit voorkomt koude wind in het hok. De ruimte áchter het tussenschot of tochtschot wordt dus berekend als daadwerkelijke beschikbare ruimte voor jouw hond. 

Een hondenverblijf op maat?

In onze Brabantse werkplaats wordt dagelijks gewerkt aan hoogwaardige, luxe én bovenal duurzame dierenverblijven, waaronder onze handgemaakte hondenhokken en kennels.

Door te werken in een klein hardwerkend team, met korte lijntjes én een grote dosis enthousiasme kunnen we snel schakelen. Hierdoor kunnen we een groot aantal hondenhokken voor buiten uit onze directe voorraad aanbieden. Echter, er is meer, wij leveren ook maatwerk.

Een op maat gemaakt hondenhok zorgt ervoor dat de afmetingen en het ontwerp perfect zijn afgestemd op de grootte en behoeften van jouw hond. Of honden uiteraard, want ook een hondenhok voor 2 honden valt onder de mogelijkheden. Wij werken enkel met hoogwaardige materialen, die een duurzaamheid van minstens 10-15 jaar bieden. Dit maakt de investering voor een goed hondenhok een stuk interessanter. 

Voor jouw hondenhok op maat schakelen wij de expertise van onze maatwerk specialist in. Walter, een vakman in hart en nieren én bovenal hooggewaardeerde collega, maakt de mooiste buitenverblijven op maat voor onze klanten. Wij zijn trots dit vakmanschap te kunnen aanbieden vanuit onze werkplaats! Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw ideale hondenhok of hondenkennel!

Contacteer ons!

Een hondenhok of hondenkennel?

De keuze tussen een hondenhok en een hondenkennel hangt af van verschillende factoren, waaronder de behoeften van je hond, de beschikbare ruimte en je persoonlijke voorkeuren. 

Een hondenkennel is groter dan een hondenhok en biedt meer bewegingsruimte voor je hond. Dit maakt een hondenkennel perfect voor honden die veel tijd buiten doorbrengen. Zo hebben ze naast het slaaphok ook een droge speelruimte en een plaats om lekker te kunnen dutten in de frisse lucht. Hiernaast zorgt een overdekte hondenkennel voor een eenvoudige schoonmaak. In onze hondenwinkel vind je uiteraard de klassieke kennel van kennelpanelen maar ook de prachtige houten buiten kennel mét een opslagtuinhuis, een dubbele hondenkennel voor 2 honden óf losse kennelpanelen en accessoires voor kennelbouw.

Liever een complete hondenkennel voor de hond?

Hondenkennels
whatsapp