Volières Hout & Aluminium

Een volière in de tuin is een echte aanwinst voor vogelliefhebbers. Onder andere kanaries, kwartels, parkieten en siervogels maar ook tropische vogels én zangvogels zorgen voor het mooiste vermaak in jouw achtertuin. Om jouw vogels een goede thuisbasis te bieden is een volière een goede keuze. Binnen onze vogelwinkel vind je dan ook een groot assortiment met de mooiste volières; onderhoudsvrije houten volières, kleine volières voor buiten én zelfs aluminium volières vallen onder de mogelijkheden bij Hokkendomein.

Meer ..

Volièrevogels

Van de kanarie tot de parkiet en van de zebravink tot de diamantduif. Er zijn veel soorten vogels geschikt voor het houden in een buiten voliere. Misschien heb jij als een mooi koppeltje valkparkieten of een groepje kanaries. Twijfel je over de soort vogels die je wilt gaan houden dan is het belangrijk te weten welke vogels geschikt zijn voor jouw voliere. Zo kan de grasparkiet prima worden gehouden in een onverwarmd verblijf, mits tocht en vochtvrij. Maar moet de Gouldamine toch echt een geïsoleerd en verwarmd nachthok tot zijn beschikking hebben. We helpen je op weg, hieronder lees je enkele voorbeelden;

Onverwarmde voliere - Soorten zoals de kanarie, grasparkiet, zangkanarie, zebravink en de diamantvink kunnen onverwarmd gehouden worden. Het is hierbij wel belangrijk dat de vogels een tocht- en vochtvrij nachthok tot hun beschikking hebben.

Verwarmde voliere - Vogels zoals de elegant parkiet, valkparkiet, bandvink en goudmus hebben een beschut en eventueel verwarmd verblijf nodig. Voor een goudbuikje, gouldamine en de meeste papagaai soorten volstaat enkel een verwarmd en geïsoleerd nachthok. 

Wil je meerdere vogels van één soort of zelfs diverse vogelsoorten houden in één voliere? Dan is het belangrijk te weten dat niet alle vogelsoorten samen gehouden kunnen worden. Dit heeft met name te maken met de leefwijze en voeding maar ook het karakter en gedrag van verschillende vogelsoorten. Lees hieronder enkele tips;

  • Plaats nooit te veel vogels samen in de volière, dit kan leiden tot territoriumstress.
  • Houd niet méér dan 1 koppel van dezelfde soort bij elkaar, dit veroorzaakt problemen onderling.
  • Verdiep je in de leefomstandigheden en plaats vogels met overeenstemmende leef en voedingseisen samen.
  • Maak geen koppels in familie / bloed banden, dit zorgt voor inteelt in je volière.
  • Plaats parkieten en papegaai soorten in koppels, uitgezonderd de bourke parkiet en elegant parkiet
  • Parkieten zijn onderling vaak te plaatsen, ze zijn echter minder gecharmeerd van kanaries
  • Kanaries hebben minder problemen met vogels van andere soorten in de volière

Een thuisbasis voor jouw volièrevogels

Een goede basis is een must wanneer je volière vogels wilt gaan houden. Een volière biedt een veilige haven waar jouw vogels comfortabel én met veel plezier kunnen verblijven. De volières moet dus op de eerste plaats een veilig thuis bieden aan jouw vogels. Maar hiernaast wil het oog natuurlijk ook wat, de volière komt immers in jouw achtertuin te staan. Een houten of aluminium vogelkooi voor buiten biedt dit alles én meer. Deze luxe volières zijn een aanwinst voor jouw vogels én zorgen voor een prachtige uitstraling in de achtertuin.

De houten volières - Onze houten vogelverblijven voor buiten zijn van de Nederlandse fabrikant Voldux. Deze toonaangevende firma biedt handgemaakte dierenverblijven waaronder een grote collectie buiten volières. Deze luxe verblijven worden gemaakt met 16 mm geïmpregneerd hout, dit zorgt ervoor dat de verblijven naast spraakmakend óók onderhoudsvrij zijn en een natuurlijk uitstraling bieden. De geïmpregneerde voliere biedt een levensduur van 10-15 jaar wat aanzienlijk langer is dan de meeste houten vogelkooien voor buiten. Hiermee ben je garant van kwaliteit én duurzaamheid zodat je ook in de toekomst niet voor jaarlijks onderhoud komt te staan. De Voldux vogelverblijven worden standaard geleverd met gegalvaniseerd gaas werk van 13 x 13 x 0,8 mm, deze gaassoort is perfect voor het houden van kleine volièrevogels. Het is tevens mogelijk een vogelkooi voor buiten te laten produceren met afwijkende gaassoorten zoals; martergaas, zwart gaas met coating of afwijkende gaasdiktes en maaswijdtes afgestemd op jouw vogels.

De aluminium volières - Ook de aluminium vogelkooien voor buiten worden handgemaakt bij Voldux. Deze verblijven worden geproduceerd met hoogwaardig antraciet gepoedercoat aluminium panelen en bieden een stijlvolle strakke uitstraling in jouw achtertuin. In deze aluminium vogelkooien wordt gebruik gemaakt van 19 x 19 x 1,45 cm gaas. Tevens is het mogelijk de aluminium vogelverblijven af te werken met ACP platen voor een winddichte, tochtvrije afwerking. Deze luxe verblijven vragen naast een schoonmaak geen onderhoud en bieden een lange levensduur, waardoor je jarenlang kunt genieten van jouw voliere. De aluminium vluchtpanelen kunnen hiernaast worden gecombineerd met een houten nachthok óf een nachthok van aluminium met bijhorende toegangssluis. 

De standplaats van jouw voliere

Naast het kiezen van het juiste materiaal is de plaatsing van jouw voliere misschien wel minstens zo belangrijk. Op de eerste plaats voor de duurzaamheid van jouw verblijf maar hiernaast ook voor de gezondheid van jouw vogels. Het is dan ook belangrijk dat je de juist plek in jouw tuin of op jouw balkon kiest voor het plaatsen van jouw vogelverblijf. Lees hieronder enkele tips om de juiste plek te bepalen;

Wind en regen - We hoeven jou als vogelliefhebber vast niet uit te leggen dat vocht en tocht niet goed is voor jouw vogels. Het is van belang dat jouw vogels ten alle tijden uit de wind kunnen zitten én beschermd worden tegen regen. In de meeste gevallen plaats je jouw voliere daarom het beste met de achterzijde naar het noorden. Het is in dit geval wel belangrijk dat jouw voliere van een achterwand voorzien is. Voorkom hiernaast slagregen in het verblijf. Heb je hiertoe geen mogelijkheden? Dan is het slim om een plexiglas voorzetwand te overwegen, welke ingezet kan worden wanneer er veel regen valt.

Zonlicht - De meeste vogels houden van zonlicht. Het is ook goed voor ze want in de zon baden helpt tegen parasieten in de veren. Toch moeten jouw vogels ook de mogelijkheid hebben in de schaduw plaats te nemen. In de zomermaanden kan het anders al snel te warm voor ze worden. Kies dus voor een plaats waar jouw vogels zelf kunnen beslissen waar ze willen zitten; in de zon of juist op een koel schaduwplekje.

De ondergrond - Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat over de bodembedekking. Je kunt hierin kiezen voor beukensnippers of boomschors. Staat de voliere echter op een vochtige plek dan is dit niet verstandig in verband met het ontstaan van eventuele schimmels. Je kunt in dit geval beter kiezen voor kiezels of gewoon grond. Om het verblijf optimaal te beschermen en indringers zo veel mogelijk te voorkomen is het wel verstandig de voliere op betonbandjes te plaatsen.

Beplanting en begroeiing - Iets waar je wellicht niet zo snel aan denkt is de begroeiing om de voliere heen. Klimop bijvoorbeeld, deze plant groeit razendsnel maar is.. giftig! Je wilt dit dus absoluut niet in jouw voliere laten groeien. Let er bij het plaatsen van de voliere dus ook goed op welke planten in de omgeving staan om jouw vogels te beschermen. Natuurlijk zijn er ook talloze plantsoorten die juist wel leuk zijn voor om of zelfs in jouw voliere. Denk hierbij bijvoorbeeld aan; meidoorn, larics, sering, vlier, wilgen en vlinderstuiken! Voldoende keuze om jouw voliere mooi aan te kleden dus!

Waarom een luxe Voldux voliere?

Wij begrijpen als geen ander dat een voliere kopen geen dagelijkse bezigheid van je is. Het kiezen van de beste voliere kan dus best lastig zijn. Hiernaast is het natuurlijk een behoorlijke investering, ook dit begrijpen wij maar al te goed. Toch is het belangrijk goed na te denken over je keuze, je wilt immers een voliere waar jij én jouw vogels lang plezier van kunnen hebben. We zetten de voordelen van deze luxe verblijven graag voor je op een rijtje;

Lange levensduur - Deze volières bieden een opmerkelijke lange levensduur. Om je een idee te geven; de meeste volière bouwpakketten welke worden verkocht zijn vervaardigd uit lichtgewicht vuren hout. Dit materiaal biedt een levensduur van ongeveer 5 jaar bij goed onderhoud. De verblijven uit de Voldux collectie bieden een levensduur van zeker 10-15 jaar. Dit aanzienlijke verschil zal in de loop van de jaren dus zeker voordelig uitkomen voor jouw portemonnee.

Geen onderhoud - Je las het hierboven al; houten verblijven vragen onderhoud. Een jaarlijkse schuur en schilderbeurt is noodzakelijk om het hout in goede conditie te houden én te beschermen tegen verschillende weersinvloeden. De grote houten voliere van Voldux vraagt dit onderhoud niet. Deze verblijven zijn gemaakt van onder druk geïmpregneerd hout, deze manier van behandelen zorgt ervoor dat er geen jaarlijks onderhoud meer nodig is. De verblijven zijn bestand tegen weer, wind én bieden extra bescherming op koudere dagen. Wat zorgt voor een flinke jaarlijkse besparing in onderhoud én tijd.

Mooie uitstraling - De Voldux vogelkooien voor buiten zijn een aanwinst voor jouw vogels maar hiernaast óók een prachtige toevoeging in jouw achtertuin. Een voliere neemt vaak veel ruimte in beslag, zeker wanneer je een grote voliere wilt plaatsen. En juist omdat jij als vogelliefhebber waarschijnlijk veel tijd in de tuin doorbrengt is de uitstraling van de voliere natuurlijk ook belangrijk. Het oog wil ook wat; deze buiten volières bieden een stijlvolle, spraakmakende maar ook natuurlijke uitstraling in jouw achtertuin.

Talloze mogelijkheden - Omdat deze vogelverblijven handgemaakt worden is er veel mogelijk. Zo kun je jouw ideale vogelvoliere op maat laten produceren, aangepast op de beschikbare ruimte én jouw wensen. Wil je optimale veiligheid bij de toegang? Dan is het mogelijk een toegangssluis te plaatsen. Gebruikersgemak bij het voederen van de vogels? Dan is het mogelijk gebruik te maken van een voedersysteem. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hulp nodig of advies?

Heb jij vragen over één van onze producten, wil je meer informatie over de mogelijkheden óf wil je het advies van onze vogelspecialist? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes wanneer het aankomt op de huisvesting van jouw vogels. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. 

Bewaren

Kippenhokken   Konijnenhokken   Kamerbenches   Hondenhokken   Kippenren   Hondenbuggy   Houten Volieres   Autobench   Nachthokken   Hondenluik   Sitemap