Kattenren voor buiten of binnen

Wil jij jouw geliefde huistijger laten genieten van de frisse lucht in jouw achtertuin of op het balkon. Maar ben je bang dat deze voor overlast zorgt in de buurt, gewond of verdwaald raakt of zelfs wordt meegenomen? Dan is een kattenren, oftewel catio dé uitkomst voor jullie! Door een kattenren te gebruiken blijft jouw kat altijd veilig in de buurt, wordt (eventuele) overlast in de buurt voorkomen én voorkom je dat andere dieren in het territorium binnendringen. Lees meer informatie onder aan de pagina en scrol gerust eens rond tussen onze kattenrennen! 

 

  • Kattenren buiten gebruik
  • Van metaal of hout, onderhoudsvrij
  • Ideaal voor veiligheid en comfort
  • Onderhoudsvrij én talloze mogelijkheden
  • Kattenren balkon of tuin
  • Er is ook maatwerk mogelijk
Meer ..

Een kattenren om jouw tijger thuis te houden?

Ondanks dat de (meeste) katten houden van het avontuurlijke buitenleven is dit niet voor iedere kat weggelegd. De kat die al wat ouder of zwakker is bijvoorbeeld, jouw raskat die het risico kan lopen meegenomen te worden maar ook iets té avontuurlijke katten die voor overlast zorgen in de buurt. Er zijn verschillende redenen waarom je jouw kat het liefste binnenhoudt. Wil je jouw kat(ten) toch graag de mogelijkheid bieden te genieten van de frisse buitenlucht binnen jouw achtertuin of op het balkon? Dan is het gebruik van een kattenren van Hokkendomein dé oplossing! 

Een kattenren kopen voor binnen of buiten

Heb jij besloten een kattenren te kopen voor jouw geliefde katten? Dan is het fijn te weten waar je op moet letten. Er zijn veel kattenkooien voor buiten én binnen op de markt maar niet iedere kattenkooi is geschikt om jouw huistijger thuis te houden. Tenslotte zijn veel katten kampioen in ontsnappen en de kattenren moet hier natuurlijk wel tegen opgewassen zijn. Om je op weg te helpen vind je hier onder een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden bij het kopen van een binnen- of buitenren voor jouw kat.

Kies het juiste materiaal De materiaal keuze is van groot belang bij het kopen van een kattenren. Katten zijn vrij sterke dieren, zeker de grotere kattenrassen. Jouw kattenren moet dus voldoende stevigheid én veiligheid bieden om jouw katten binnen te houden. Hiernaast houden veel katten van klimmen en klauteren, kies je voor een te slappe kattenren dan kan dit dus voor gevaarlijke situaties zorgen. Verder op deze pagina lees je meer informatie over de materiaal mogelijkheden bij Hokkendomein,

Koop een kattenren met dak Is jouw kat een ware Houdini? Dan is het van essentieel belang dat de kattenren gesloten is, ook aan de bovenzijde. Kies dus altijd voor een volledige gesloten kattenren met dak. Zo voorkom je ontsnappen én krijgen andere (buurt) katten of dieren geen kans om jouw buitenren te betreden. 

Toegang tot de kattenren Natuurlijk is het wel fijn wanneer de kattenren goed te bereiken is. Niet alleen voor jouw katten maar ook voor jezelf, denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de ren maar ook voor het contact leggen met jouw katten is een goede toegang belangrijk. Wij adviseren voor het kopen van de kattenren goed na te denken over de meest ideale positie én toegang tot jouw buitenren. Dit zorgt ervoor dat de kattenren ook praktisch wordt in gebruik.

De soorten kattenrennen en kattenkooien

De kattenrennen van Hokkendomein zijn veilig, praktisch in gebruik, duurzaam én kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Door het gebruik van onderhoudsvrije materialen met een lange levensduur profiteer je dus van duurzaamheid én gemak. In de kattenwinkel vind je 2 soorten kattenrennen; de kattenren van hout én de kattenren van gaaspanelen.

Houten kattenren voor buitenDe kattenren van hout worden gemaakt door de Nederlandse firma Voldux. Deze luxe kattenrennen voor buiten zijn handgemaakt van onderhoudsvrije houten materialen, dit geeft de kattenren een robuuste uitstraling én het gemak van een onderhoudsvrije constructie. De Voldux kattencollectie beschikt over prachtige modellen kattenrennen waarbij gebruikt wordt gemaakt van 16 mm geïmpregneerd hout, Douglas en/of potdeksel delen. Deze kattenrennen zijn niet alleen een perfecte aankoop voor jouw katten, ze staan ook nog eens stijlvol in de achtertuin!

Gaaspanelen kattenrenDe kattenren van gaaspanelen kan gebruikt worden als kattenren binnen in huis maar is zeker zo geschikt als buitenren. Deze kattenkooien worden opgebouwd van gegalvaniseerde gaaspanelen. Hierdoor kun je eenvoudig een grote maar betaalbare kattenren creëren voor jouw achtertuin, balkon of binnenhuis. De kattenren panelen bieden een stevige robuuste basis waarmee eindeloos combineren mogelijk is. Het is dus vrij eenvoudig met deze panelen de meest ideale opstelling, afmeting én opbouw van jouw ren voor de katten te krijgen met onze gegalvaniseerde gaaspanelen.

Kattenren op maat laten maken

Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw ideale kattenren niet bij onze standaard modellen terug te vinden is. Tenslotte is iedere achtertuin, balkon of binnenplaats anders opgebouwd én vraagt iedere situatie een andere benadering. Het is daarom ook mogelijk om bij Hokkendomein jouw kattenren op maat te laten maken. Binnen onze maatwerk kattenrennen is vrijwel alles mogelijk. Een grote kattenren van hout, een kattenren balkon, een kattenren voor binnen of zelfs gecombineerde kattenverblijven voor jouw pension of vakantieopvang. Zowel onze houten kattenrennen als de kattenkooien van panelen kunnen in maatwerk worden aangeboden, er is dus voor vrijwel iedere situatie een oplossing te bedenken! Kruip samen met ons aan de tekentafel om jouw ideale kattenren te ontwerpen, wij denken graag met je mee!

De kattenren inrichting

Naast een goede basis is ook de inrichting van het kattenverblijf belangrijk. Tenslotte plaats je de kattenren voor meer plezier voor jouw katten.. oké en een beetje voor jezelf ;-). De inrichting van de kattenren vraagt dus ook wat aandacht. Wanneer jouw katten regelmatig buiten verblijven is het aan te raden een kattenhuis, of schuilhok voor jouw katten te bieden. Dit zorgt ervoor dat jouw katten kunnen schuilen bij slecht weer of spannende situaties. Zeker wanneer jouw kat weinig tot nooit buiten is geweest kan het best spannend zijn; de buurman met zijn grasmaaier, spelende kinderen die langs de tuin afkomen en andere onbekende dieren die buiten leven. Een schuilhok biedt een plekje voor jouw kat om zich terug te trekken, wat ons betreft is dit dan ook essentieel voor een kattenren buiten. Hiernaast kun je jouw kattenkooi natuurlijk voorzien van extra uitdaging; een loopbrug, klimmateriaal, outdoor krabpaal, kattenspeelgoed én vergeet ook zeker de kattenbak niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een kattenren bij Hokkendomein kopen

Onze kattenrennen zijn van hoge kwaliteit, duurzaam én onderhoudsvrij. Deze hoogwaardige producten bezorgen we daarom ook het liefste zelf, zo zijn we er zeker van dat jij de juiste service ontvangt. Onze kattenrennen worden thuisbezorgd door onze eigen koeriersdienst. Veel van onze producten komen zelfs uit voorraad waardoor je jouw bestelling vaak al binnen 6 werkdagen in huis kunt hebben. Heb je vragen over één van onze producten, wil je advies voor jouw ideale kattenren of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze kattenspecialist helpt je graag op weg bij het kopen van jouw ideale kattenren binnen óf buiten! 

Kippenhokken   Konijnenhokken   Kamerbenches   Hondenhokken   Kippenren   Hondenbuggy   Houten Volieres   Autobench   Nachthokken   Hondenluik   Sitemap