Autobench Variocage

IMPORTEUR VAN DE VARIOCAGE AUTOBENCH IN NEDERLAND

De hond mee nemen in de auto is iets wat de meesten van ons doen, maar op welke wijze en hoe veilig wij onze honden vervoeren; dat is de vraag!
Omdat wij maar al te goed begrijpen hoe belangrijk veilheid onderweg is, zijn wij op zoek gegaan naar een uiterst veilige autobench. Een autokooi die zowel jouw hond, jezelf én eventuele medepassagiers optimaal beschermd. Deze hebben wij gevonden in de Variocage van MIMsafe, een uiterste veilige hondenbench van Scandinavische afkomst. Lees verder en laat je overtuigen, wij zijn fan en jij binnenkort vast ook! 

Waarom de Variocage van Mimsafe?

Honden reisbenches komen in allerlei vormen en materialen en afkomstig van honderden fabrikanten. Maar waarom zijn wij dan zo enorm fan van juist deze variant? Nou, de Variocage heeft eigenlijk álles wat wij belangrijk achten voor een autobench voor de hond. Deze autobench is robuust en stevig, verstelbaar in diepte, verkrijgbaar in vele varianten én heeft een aantal (wereldwijd!) unieke technische snufjes die deze autobench zo bijzonder maakt. Zo is de Variocage de enige hondenbench die 360 graden veiligheid biedt voor jouw hond in de auto. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de unieke kreukelzone van de MIMcages.

 

 

 

 

 

 

 

Kreukelzones

De Variocage beschikt over een kreukelzone. Dit is te vergelijken met de kreukelzone zoals wij deze kennen in auto's. Deze zone comprimeert druk op een geleidelijke manier bij kort-staart-botsingen. Dit betekend dat jouw hond ten alle tijden veilig in de autobench verblijft, ook wanneer er een onverwachte situatie ontstaat. Dit geldt overigens ook voor de medepassagiers, deze bench is dusdanig opgebouwd dat hij nooit druk zal uitoefenen naar achter. Hiermee voorkom je dat de achterbank van de auto naar voren wordt geduwd door de reisbench. De Variocage van MIM is de enige hondenbench op de markt die deze veiligheid biedt voor 360 graden. 100% optimale veiligheid dus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vluchtluik aan de achterzijde

Laten we het vooral niet hopen maar mocht je dan toch in een aanrijding terecht komen, dan heeft de Variocage nóg een groot voordeel. Deze autobench heeft namelijk een vluchtluik aan de achterzijde. Wanneer de achterklep blokkeert tijdens een aanrijding kan jouw hond via het vluchtluik aan de achterzijde uit de bench gehaald worden. We hoeven je vast niet te vertellen dat een ongeval met de auto voor jouw hond behoorlijk stressvol kan zijn. Wanneer jouw hond dan ook nog eens moet wachten tot hij uit de auto gehaald kan worden kan dit vervelende situaties opleveren. Door het vluchtluik ben je er dus zeker van dat je jouw hond ten alle tijden snel én ongedeerd uit de bench kunt halen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gasveer deur met tweetrapssluiting

Het toegangsdeurtje van de MIM Variocage is voorzien van een gasdrukveer. Dit maakt de deur zwaarder op te openen, waardoor hij nooit door de hond zelf geopend kan worden. Hiernaast zal de deur dan ook nooit open kunnen vallen tijdens een ongeval. Het deurtje is hiernaast voorzien van een een-hand-sluiting dus is vanaf de buitenkant wél eenvoudig te openen. Een bijkomend voordeel is dat de deur afsluitbaar is, met de bijgeleverde sleutels. Hierdoor ben je er zeker van dat jouw hond ook niet door iemand anders uit de bench gehaald zou kunnen worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In diepte verstelbare autobench

Er zijn vele verschillende modellen Variocages verkrijgbaar, je kunt dus eigenlijk altijd wel een passende maat vinden voor jouw kofferbakruimte. Hiernaast zijn deze benches verstelbaar in diepte, hierdoor kun je de kofferbakruimte altijd optimaal gebruiken. Een voordeel hiervan is ook dat de bench eenvoudig kan worden gebruikt in meerdere auto's met verschillende kofferbakvolumes. Bij de aangegeven maatvoeringen van de benches vind je dus ook de verstelbare dieptematen, hierdoor zijn er ineens meer mogelijkheden.

Varianten van Variocage Mimsafe

Binnen de collectie van MIMsafe vind je 4 modellen. Deze 4 varianten hebben allen de hoogwaardige pluspunten die je hierboven hebt kunnen lezen. Enkel het model is afwijkend én biedt zijn eigen éxtra voordelen en pluspunten. Binnen deze verschillende modellen zijn tevens diverse maten verkrijgbaar, bekijk hier alle Variocages bij Hokkendomein of lees hieronder meer informatie:

Variocage Minimaxi De Minimaxi is speciaal ontworpen voor kleine hondenrassen en pups. Deze benches zijn voorzien van kleinere tralieafstanden waardoor ze perfect zijn voor kleine mini snoetjes. Deze bench voor de kleine hond is voorzien van de welbekende kreukelzone, is verstelbaar én biedt veel ventilatie. De klassieke Variocage in een klein jasje.

Variocage Compact De Compact versie is gemaakt voor auto's met een verhoogde drempels. SUV's, stations en Jeeps bijvoorbeeld hebben vaak een verhoogde kofferbakdrempel. Bij de gewone versie kunnen hierdoor de deuren niet geopend worden. Met de compact versie kan dit wel, deze is namelijk voorzien van een verhoogde deur, geschikt voor drempels tot 23 centimeter.

Variocage Enkel De Variocage waarmee het allemaal begon, de enkele bench voor één hond. Deze benches heeft natuurlijk alle snufjes zoals je deze hierboven hebt kunnen lezen en is geschikt voor 1 hond. De Variocage enkel komt in 6 maatvarianten.

Variocage Dubbel De variocage dubbel is, zoals zijn naam al doet vermoeden, geschikt voor 2 honden. Deze autobench voor 2 honden is voorzien van een uitneembaar tussenschot. Hierdoor kun je zelf bepalen of jouw honden bij elkaar kunnen komen of niet. Je kunt de dubbele bench natuurlijk ook gebruiken voor jouw grote hond, het tussenschot kan hiervoor eenvoudig worden verwijderd.

 

 

 

 

Crash geteste autobench

De Variocage is een autobench van Zweedse afkomst. Deze veilige reisbench voor de auto is crash getest in het Technical Research Instituut in Zweden volgens de SCPT (Safe Pet Crate Test) methode. Deze crash test is te zien in de video hieronder, tevens kun je het test rapport inzien van meerdere crash testen met de Variocage. Hieronder vind je een stukje terug uit dit rapport;

Bij verschillende soorten ongelukken met de auto brengt de kop-staartbotsing in de meeste gevallen de grootste bedreiging voor de veiligheid van passagiers. Bij een staat botsing ontstaat druk, deze druk duwt de kofferbakruimte van de auto naar voren. Voorwerpen in de kofferbakruimte worden hierdoor automatisch naar voren geschoven. Een hondenbench die in de bagageruimte wordt geplaatst, zal dus bij een aanrijding tegen de achterbank duwen waardoor de hond én de achterbankpassagiers gevaar lopen. Het is dus essentieel dat de bench dusdanig is opgebouwd dat deze bij een aanrijding op een gecontroleerde manier vervormt en geen druk uit oefent naar achteren. De crash test is hierop gebaseerd en is uitgevoerd met 2  hondendummy’s van ieder 35 kilo in de Variocage dubbel XL geplaatst in een Volvo V70 met een snelheid van 30 km per uur (wat gelijk staat aan een staart botsing op een stilstaande auto met 50 km per uur.)

De uitslag; de achterbank laat geen dusdanige schade of vervorming zien na te test. De autobench werd tijdens de test ongeveer 150 mm ingeschoven. Er zijn geen scherpe randen of splinters gevonden na de crash. Zowel de toegangsdeur als het vluchtluik zijn nog gewoon te openen. 

Zie volledig Testrapport variocage

Welke maat autobench?

Op de eerste plaats ga je natuurlijk op zoek naar een autobench maat passende bij jouw hond. Maar hiernaast is het ook wel handig als de bench goed in jouw auto past. Via onderstaande link kun je eenvoudig controleren óf en welke variant past in jouw voertuig. Komt jouw auto niet voor in de lijst? Dan kan het zijn dat de auto nog niet getest is, neem gerust contact met ons op om te bekijken welke variant past in jullie situatie!

 

Lijst auto Dog-Box - Groot (Afbeelding)

Meer producten van Mimsafe?

Naast de populaire autobench Variocage heeft Mimsafe ook prachtige andere producten voor jouw honden. Heb je geen ruimte voor een autobench of wil je graag de gehele kofferbak beschikbaar maken voor jouw hond? Wij hebben ook de Gates, oftewel autodeuren van Mimsafe in het assortiment. Hiernaast biedt deze Zweedse fabrikant ook handige autoaccessoires zoals beschermdekens en autohoezen. Je vindt ze allemaal in onze hondenwinkel!

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 519.00 € 489.00

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 525.00 € 499.00

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 599.00 € 569.00

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 749.00 € 730.00

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 789.00 € 759.00

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 819.00 € 789.00

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 879.00 € 849.00

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 949.00 € 915.00
Kippenhokken   Konijnenhokken   Kamerbenches   Hondenhokken   Kippenren   Hondenbuggy   Houten Volieres   Autobench   Nachthokken   Hondenluik   Sitemap