Huisvesting Honden

Honden zijn van nature groepsdieren.
Eventueel is het mogelijk om honden van sommige rassen een deel van de tijd in een ruime kennel met nachthok in de tuin te houden, maar alleen als ze met meerdere honden bij elkaar leven.
Maar anders horen ze dan bij u in huis te leven, zodat ze bij hun groepsgenoten zijn.
Voor honden die afkomstig zijn uit koude streken, een dikke vacht hebben en graag buiten zijn, zoals Malamutes of bijvoorbeeld de Pyrenese berghond, is dit soms plezieriger dan in uw verwarmde huis.
Dit wil overigens absoluut niet zeggen dat u hen daar continu kunt laten zitten, ook zij hebben contact nodig met hun eigenaar, aandacht en veel beweging.

Wilt u uw honden in een buitenkennel houden, dan moet u bovendien voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden in het Besluit Houders van dieren, en u moet ervoor zorgen dat uw omgeving geen last heeft van de honden.

In huis vindt een hond het fijn een eigen plekje te hebben, om te slapen en zich terug te trekken.
Dat kan bijvoorbeeld een mand, kussen of kamerbench zijn.
Een bench is een afsluitbaar hok van metalen tralies of een dichte variant van kunststof met een traliedeur.
Deze is mede geschikt bij het aanleren van zindelijkheid, om te voorkomen dat uw hond in huis dingen sloopt en om de hond gescheiden te houden van kleine kinderen als u er even niet bent om hen in de gaten te houden.
Mits goed aangeleerd is de bench voor veel honden een prettige plek waar ze zich veilig voelen, zeker als deze is afgedekt met bijvoorbeeld een kleed of als u een dichte bench heeft. Sluit uw hond echter niet urenlang op in zijn bench.

Kies voor de ligplaats van de hond een rustige plek uit waar hij wel de kamer kan overzien maar niet in de loop of op de tocht ligt.

U kunt meerdere honden samenhouden kan.
De kans dat dit goed gaat is het grootst wanneer u bij uw hond een hond van het andere geslacht neemt.
Wanneer u een reu bij een andere reu plaatst is de kans op vechtpartijen groot maar is er ook een grote kans dat de honden uiteindelijk vreedzaam samen leven.
De kans op vechtpartijen bij twee teven is minder groot maar vechtpartijen zijn vaak wel veel ernstiger en er is een kans dat de honden blijvend gescheiden gehouden moeten worden. Wat een gunstige combinatie is kan ook afhangen van het ras van de honden. Overweeg castratie van reu en/of teef om loopsheid, probleemgedrag of ongewenste dracht te voorkomen. Wilt u dit vanwege probleemgedrag laten doen, raadpleeg dan eerst een hondengedragstherapeut.

Honden kunnen leren samenleven met andere dieren, zoals katten.
Dit gaat het makkelijkst wanneer hond en kat van jongs af aan samen opgroeien.
Wanneer dit niet het geval is, is er vaak meer begeleiding nodig om de dieren aan elkaar te laten wennen.
Neem hier rustig de tijd voor. Voorkom dat uw hond achter andere dieren aan gaat jagen en zorg ervoor dat de dieren elkaar gaan associëren met leuke dingen en beloon goed gedrag.

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 1,218.95

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 1,638.95

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 1,398.95

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 1,868.95

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 2,398.95

Levertijd binnen 6 werkdagen

€ 2,838.95
Kippenhokken   Konijnenhokken   Kamerbenches   Hondenhokken   Kippenren   Hondenbuggy   Houten Volieres   Autobench   Nachthokken   Hondenluik   Sitemap