Zoeken

4 voordelen van een konijnenren

Ontdek de 4 belangrijkste redenen waarom wij garanderen dat een konijnenren een hele goede investering is in het welzijn van jouw konijnen.

  • Veilig buitenspelen 

    Een konijnenren biedt een veilige en afgebakende ruimte voor konijnen om vrij rond te lopen en te verkennen zonder risico's of gevaren.

  • Ruimte én beweging

    Konijnen hebben best wat lichaamsbeweging nodig voor een goede gezondheid. Een ren geeft ze de ruimte voor gezonde dagelijkse beweging!

  • Stimulatie en mentale verrijking

    Een konijnenren laat jouw konijnen nieuwe geuren en geluiden ontdekken. Dit stimuleert en biedt mentale verrijking, waardoor verveling wordt tegengegaan.

  • Gedrag bevorderlijk 

    Een gelukkig konijn wordt automatisch een leuker konijn. Beweging, voldoende uitdaging en stimulatie dragen direct bij aan het welzijn van jouw konijn én de onderlinge band.

Een konijnenren kopen bij Hokkendomein

Bij Hokkendomein kun je kiezen uit een prachtige selectie handgemaakte konijnenrennen die met zorg zijn ontworpen met het welzijn van jouw konijnen in gedachten. Deze rennen zijn vervaardigd met hoogwaardige materialen zoals hout, aluminium en gegalvaniseerde gaaspanelen, wat resulteert in duurzame en stevige constructies die lang meegaan.

Een van de belangrijkste kenmerken van de konijnenrennen van Hokkendomein is de aandacht voor grote vloeroppervlaktes. Deze ruime omgevingen bieden jouw konijnen de vrijheid om te bewegen, te spelen en hun natuurlijke gedrag te vertonen. Maar een grote konijnenren maakt het óók makkelijker contact te maken en een band op te bouwen met jouw konijnen. Hierdoor wordt het niet alleen voor jouw konijnen maar ook voor jezelf alleen maar leuker om konijnen te houden in de achtertuin.

Lees verder en laat je inspireren over de vele mogelijkheden die wij jou én jouw konijnen te bieden hebben.

De houten konijnenren

Waar het allemaal mee begon; onze houten dierenverblijven waaronder de houten konijnenren. 

Inmiddels, ruim 10 jaar later, hebben we een mooie selectie als het aankomt op een konijnenren van hout. Deze handgemaakte konijnenrennen komen uit onze eigen werkplaats, waar gewerkt wordt met hoogwaardige en bovenal onderhoudsvrije materialen. Je vindt in onze categorie konijnenren van hout o.a. uitlooprennen voor konijnen van Douglas, geïmpregneerd hout én rennen afgewerkt met mooie duurzame schaaldelen.

Een houten konijnenren of compleet konijnenverblijf met ren biedt minstens 10-15 jaar optimaal plezier, waardoor je er optimaal kunt genieten en jouw konijnen waarschijnlijk nooit meer hoeven te verhuizen.

Bekijk onze gehele collectie houten konijnenrennen en laat je inspireren! Tip: we maken ze ook op maat!

Konijnenren hout

Buiten konijnenren aluminium

Een konijnenren van aluminium verzekerd duurzame materialen, die een waar genot zijn voor tientallen jaren. Met zijn tijdloze uitstraling biedt deze grote konijnenren een veilige, fijne én mooie omgeving voor jouw geliefde konijnen. Terwijl het bovenal ook een aantrekkelijke verrijking is aan jouw achtertuin.

Onze grote konijnenren voor buiten is gemaakt van aluminium panelen, vervaardigd uit 20mm kokerprofiel. De buitenren voor konijnen kan met een gaastype naar keuze worden geleverd, we hebben zelfs meerdere varianten met marterproof gaas wat jouw konijnen optimaal beschermd in gebieden waar roofdieren actief zijn. 

Kies voor een losse alu konijnenren of ga voor een compleet konijnenverblijf met grote aluminium konijnenren, bij Hokkendomein kan het allemaal!

Konijnenren aluminium

Konijnenren met nachthok

Een grote konijnenren verrijkt het leven van jouw bunny's, het geeft ze een plek waar ze kunnen doen wat ze het liefste doen: ontdekken!

Biedt jouw konijnen een waardig leventje met een grote konijnenren maar vergeet het nachthok niet!

Een konijnenren biedt een veilige en comfortabele speelruimte voor jouw konijnen, waar naar hartenlust gespeeld en gerend kan worden máár hiernaast blijft een konijnen nachthok natuurlijk óók belangrijk. 

Er moet een plek zijn in het konijnenverblijf waar jouw konijnen kunnen schuilen voor regen en warmte kunnen opzoeken tijdens koude nachten. Jouw konijnenren is dus pas compleet als er ook een ruimte is waar jouw konijnen zich terug kunnen trekken. Gelukkig kunnen wij je ook hierbij helpen.

Bekijk onze konijnen nachthokken óf laat jouw ideale konijnen hok voor in jouw konijnenren op maat maken door ons. 

Konijnenhokken

Konijnenren panelen

Heb je twee rechter handen én wil je jouw konijnenren zelf maken? Onze gegalvaniseerde draadpanelen maken het mogelijk.

Konijnenren panelen

Aluminium panelenren konijn

Ook onze aluminium panelenren is als bouwpakket samen te stellen! Naar eigen wens en inzicht, met onze losse konijnenren panelen.

Panelenren konijn

Konijnenren op maat

Wil je een grote konijnenren kopen maar zit jouw ideale maatvoering of opbouw niet in ons assortiment? Geen zorgen!

De konijnenrennen in onze online dierenwinkel zijn handgemaakt, in onze Brabantse werkplaats! Onze ervaren timmermannen werken dagelijks aan onze dierenverblijven, die met precisie en oog voor detail worden geproduceerd. Naast onze standaard collectie bieden wij ook prachtige maatwerk oplossingen, zowel een konijnenren op maat maar ook een compleet opmaat gemaakt konijnenverblijf, niets is te gek!

Laat je creativiteit de vrije loop en stuur ons jouw schets, ideeën of vragen! Wij helpen je graag met het ontwerpen én produceren van jouw perfecte konijnenren op maat.

 

Konijnenren op maat

Vragen over konijnenhuisvesting? Stel ze ons!

Wil je konijnen houden maar zit je met vragen óf heb je al konijnen en ben je op zoek naar een nieuw verblijf?

Linda, onze konijnen expert is een doorgewinterde konijnenliefhebber met veel persoonlijke ervaring en kennis op het gebied van konijnenverzorging en -gedrag.

Naast haar eigen konijnen heeft ze vele konijnen onder haar hoede genomen en verzorgd in de opvang voor konijnen waar ze jarenlang werkte. Haar passie voor deze huisdieren begon al op jonge leeftijd en is uitgegroeid tot een levenslange toewijding.

Ze kent niet alleen de basisbehoeften van deze dieren, zoals voeding en verzorging, maar heeft zich binnen Hokkendomein ontplooit tot een échte specialist op het gebied van konijnenhuisvesting. Door haar ruime kennis én drive als het aankomt op konijnenwelzijn kan zij je gegarandeerd helpen bij vragen over konijnenhuisvesting.

Neem vandaag nog contact op en informeer, geheel vrijblijvend, naar de mogelijkheden voor een doordracht en bovenal comfortabel en veilig onderkomen voor jouw geliefde konijnen.

 

Contacteer ons!

Veelgestelde vragen | Hokkendomein konijnenren

Welke soorten konijnenrennen hebben jullie?

Wij hebben een groot assortiment konijnenrennen van hout, aluminium én uiteraard onze panelenren konijn van gegalvaniseerde draadpanelen. Hiernaast kunnen we ook jouw ideale konijnenren op maat aanbieden, uit de handen van onze gewaardeerde maatwerk timmermannen.


Hoe lang gaat een konijnenren ongeveer mee?

Wij ontwerpen en produceren onze producten met het oog op dierenwelzijn én duurzaamheid. Geen fragiele materialen maar stevige én onderhoudsvrij duurzame materialen. Dit zorgt ervoor dat onze konijnenren voor vele jaren plezier zorgen. Een handgemaakte houten ren gaat minstens 15 jaar mee en ga je voor een aluminium konijnenren dan ben je verzekerd van tientallen jaren plezier!


Waar moet ik rekening mee houden bij het plaatsen?

Onze konijnenrennen zijn voorzien van een dak, hiermee bescherm je jouw konijnen van bovenaf, maar konijnen kunnen onwijs goed graven. Een goede ondergrond is dus heel belangrijk, plaats de konijnenren daarom bij voorkeur op een verharding, zoals stoeptegels of een betonvloertje. Je kunt er ook voor kiezen de konijnenren te voorzien van een ingegraven gaasbak, dit is een gegarandeerd succes bij je konijnen maar het vraagt wel wat voorbereiding. Tips, neem gerust contact op!


Vraagt een konijnenren onderhoud zoals schilderwerk?

Onze konijnenrennen zijn stuk voor stuk onderhoudsvrij, de materialen zijn (van nature óf behandeld) goed voor gegarandeerd onderhoudsvrij plezier. Een schoonmaakbeurt is natuurlijk nooit overbodig, maar onderhouden zoals schilderen is niet nodig bij onze verblijven.


Door wie wordt het konijnenren geleverd?

Wij hebben een eigen koeriersdienst en bezorgen de rennen dan ook zelf bij je thuis. Dit gebeurt op afspraak. Na het afronden van jouw product in onze werkplaats wordt deze ingepland in onze route en laten we jou direct weten wanneer je jouw droomverblijf kunt verwachten! 


Is de buitenren voor konijnen gemonteerd bij levering?

Wij leveren een konijnenren als bouwpakket, in de meeste gevallen. Sommige rennen zijn volledig gemonteerd maar grotendeels van de verblijven worden in panelen geleverd. Ze zijn echter wel heel makkelijk te monteren, wil je meer informatie over een specifieke konijnenren laat het gerust weten!


Hoe kan ik bij Hokkendomein bestellen?

In onze online winkel is het eenvoudig een konijnenren  te bestellen, betalen kan eenvoudig via diverse methodes waaronder IDeal, creditcard, achteraf via Klarna of bij aflevering aan onze chauffeur. Liever eerst even contact of advies? Uiteraard kun je ons jouw bestelling ook mailen! 


Kan iemand me adviseren over een konijnenren?

Jazeker, graag zelfs! We bieden graag een goede service maar een minstens zo goed advies. Onze konijnen expert helpt met alle liefde wanneer het aankomt op deze lieve huisdieren. Neem contact op via het contactformulier of mail direct naar linda@hokkendomein.nl voor meer informatie, tips én advies.


 

whatsapp