Konijnenrennen in diversen maten en uitvoeringen

Wil jij jouw konijnen meer ruimte bieden? In een fijne en veilige konijnenren waar jouw konijnen de pootjes kunnen strekken en hun natuurlijk gedrag kunnen laten zien. Konijnen zijn energieke dieren en bij gebrek aan ruimte kunnen deze energie bommetjes vervelend gedrag laten zien. Door jouw konijnen voldoende ruimte te bieden met een konijnenren kun je vervelend gedrag voorkomen. Lees meer informatie onder aan deze pagina of bekijk onze konijnenrennen voor buiten én binnen.

Hop lekker rond in onze konijnenwinkel!

Meer ..

Een konijnenren kopen voor jouw konijnen?

In de natuur leven konijnen in groepen en zijn vooral in de nachtelijke uurtjes actief. Ze graven holen om te schuilen, rennen om te vluchten voor roofdieren én zijn de gehele nacht op pad in de zoektocht naar voedsel. Niet voor niets zijn konijnen dan ook zeer atletisch gebouwd en kunnen snelheden tot wel 40 km/uur bereiken. Onze huiskonijnen leven in veel gevallen in een gesloten konijnenhok. Een verblijf waar voldoende ruimte is om te slapen en wat te spelen maar minder mogelijkheden zijn wanneer het aankomt op gezonde beweging. Konijnen hebben deze beweging wél nodig om gezond én gelukkig te blijven. Wanneer jouw konijnen te klein wordt gehouden kan dit dan ook resulteren in vervelend gedrag...

Wat zijn de gevolgen van té kleine huisvesting?

Konijnen zijn dus écht energieke dieren. Het bekende beeld van "een konijn in een hokje in de achtertuin" strookt dan ook helemaal niet met het karkater en energie niveau van deze huisdieren. Toch kiezen veel mensen ervoor om een konijn alleen te houden in een konijnenhok. Niet zo gek ook, dit beeld is jarenlang geschetst als 'vanzelfsprekend'. Toch adviseren wij je hier goed over na te denken want té kleine huisvesting van konijnen kan resulteren in vervelend gedrag. Knagen aan het hok, agressief gedrag tegen andere dieren en/of verzorgers, territoriumdrift, overgewicht én gezondheidsproblemen zijn maar enkele voorbeelden die in veel gevallen gekoppeld kunnen worden aan een te klein verblijf. Juist omdat konijnen zo energiek zijn kunnen ze zich snel vervelen. Hebben ze de mogelijkheid niet om deze energie kwijt te kunnen dan gaan ze zelf op zoek naar vertier met zoals hierboven genoemd vervelend gedrag, als gevolg.

Hoe groot moet een konijnenhok zijn?

Een konijnenhok of konijnenverblijf moet voldoende ruimte bieden voor jouw konijnen. Maar wat is voldoende ruimte? Op de eerste plaats moet er natuurlijk een plek zijn voor jouw konijnen om te rusten. Een veilige, geborgen plekje in het verblijf waar jouw konijnen zich totaal veilig voelen. Hiernaast is een aparte ruimte om te eten, drinken en toiletteren aan te raden. Zo houdt je het konijnenhok langer schoon. Naast een goede slaap, eet én drinkplek is het essentieel voor jouw konijnen ruimte te hebben om de pootjes te kunnen strekken. Wij adviseren een minimale ruimte van 1 vierkante meter aan te houden pér konijn; en bedenk hierbij groter is altijd beter! Maar hoe creëer je deze ruimte op een veilige manier? We weten immers dat de meeste konijnen kampioen zijn ontsnappen. Jouw konijnen voldoende ruimte bieden kun je eenvoudig doen door een konijnenren te plaatsen.

Een opvouwbare konijnenren 

De meeste snelle en eenvoudige manier om jouw konijnen méér ruimte te bieden, is de opvouwbare konijnenren. Deze panelen ren is makkelijk op te zetten én kan ook zo weer worden opgeborgen. Door de panelen nemen ze weinig ruimte in beslag maar kun je toch een fijne ruimte bieden voor jouw konijnen. Let wel op dat deze panelenrennen niet heel hoog zijn, spingrage konijnen kunnen vrij eenvoudig uit de ren springen. Om dit te voorkomen kun je een konijnenren net gebruiken aan de bovenzijde. 

Een houten konijnenren

Wil je een luxe konijnenren met een mooie uitstraling voor in jouw achtertuin? Dan zijn de houten konijnenrennen een hele goede keuze. In onze konijnenwinkel vind je zowel het konijnenren bouwpakket als onze luxe onderhoudsvrije konijnenrennen van het merk Voldux. Deze laatste biedt een lange levensduur zonder jaarlijks terugkerende onderhoud. Ideaal wanneer je optimaal wilt genieten van jouw konijnen in de achtertuin op een stijlvolle manier én zonder jaarlijkse beits en schilderwerk. De houten konijnenren van Voldux kan tevens op maat worden gemaakt, zo kun je jouw meest ideale konijnenren eenvoudig laten produceren.

Een gegalvaniseerde konijnenren

Wil je gaan voor een grote konijnenren? Een variant waar jouw konijnen alle ruimte hebben om te spelen, rennen en bewegen? Dan zijn onze gegalvaniseerde konijnenrennen een échte aanwinst voor jullie. Deze konijnenrennen zijn gemaakt van gegalvaniseerde draadpanelen, waardoor je eenvoudig jouw meest ideale opstelling kunt bepalen. Hiernaast zijn deze rennen modulair en ten alle tijden uit te breiden met losse panelen uit ons assortiment. Deze verblijven bieden een groot voordeel in het gebruikersgemak omdat je door de hoogte zelf ook makkelijk in en uit de ren kunt stappen. Dit maakt het contact maken met jouw konijnen makkelijker én het draagt bij aan een eenvoudige schoonmaak van het verblijf.

Waar moet je op letten bij het kopen van een ren?

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat er een verschillende rennen voor konijnen verkrijgbaar zijn. Maar waar let je nu op bij het kopen van een konijnenren. Wat maakt de ene ren minder geschikt dan de andere ren in jouw situatie? Hieronder lees je enkele tips welke je helpen naar de zoektocht voor de beste konijnenren voor jouw konijnen.

Tip 1 Kies het juiste materiaal - Het materiaal van een konijnenren is bepalend voor een aantal belangrijke voordelen. In onze konijnenwinkel vind je 4 materiaal soorten; verzinkte rennen, gegalvaniseerde rennen, vuren houten rennen én geïmpregneerde konijnenrennen. Elke materiaal heeft zo zijn voor -en nadelen, je leest ze hieronder;

Vuren houten konijnenrennen - Deze ren is licht van gewicht, vaak inklapbaar én eenvoudig uit te breiden. Het nadeel van deze rennen is het periodieke onderhoud, de ren moet jaarlijks voorzien worden van een nieuwe laklaag om de conditie van het hout te behouden. Deze rennen zijn over het algemeen wel vrij goedkoop in aanschaf én in de meeste gevallen eenvoudig aan een konijnenhok te koppelen.

Geïmpregneerde konijnenrenDe konijnenren van geïmpregneerd hout is wat duurder dan bovenstaande variant. Echter vragen deze verblijven géén jaarlijks schuur en schilderwerk. Hiernaast bieden deze rennen een langere levensduur tot zeker 10-15 jaar. Deze onderhoudsvrije konijnenrennen zijn tevens op maat te bestellen en worden met de hand gemaakt. Hierdoor ben je verzekerd van optimale kwaliteit voor jezelf én jouw konijnen.

Verzinkte konijnenrenDe verzinkte variant is een lichtgewicht ren voor konijnen. Deze rennen zijn opgebouwd uit panelen waardoor je een gewenste vorm kunt creëren die past in jouw situatie. De rennen zijn eenvoudig uit te breiden met een tweede ren welke gekoppeld kan worden middels grondpinnen. Deze rennen zijn voorzien van een open bovenzijde want handig kan zijn om contact te maken met jouw konijnen maar minder gewenst is wanneer je leeft in een bosrijk gebied waar roofdieren actief zijn. 

Gegalvaniseerde konijnenrenDeze grote konijnenrennen worden opgebouwd uit draadpanelen met een hoogte tot 185 cm. Ideaal om zelf ook goede toegang te hebben tot het verblijf én jouw konijnen natuurlijk. Je kunt hiernaast kiezen voor een konijnenren met dak en een draadpaneel bodem, zo ben je 100% zeker van optimale veiligheid voor jouw konijnen. Met deze draadpanelen is het mogelijk een grote maar betaalbare konijnenren te creëren. 

Tip 2 Stem de ren af op het gedrag | Konijnen komen in allerlei maten, rassen én karakters. Is jouw konijnen een echte springer of juist een graver? Bij het kopen van een konijnenren is het slim rekening te houden met het gedrag van jouw konijn. Voor de fanatieke knager kies je bijvoorbeeld beter voor een ijzeren konijnenren, welke bestand is tegen knagen. Voor de gravers is het belangrijk te gaan voor een konijnenren met bodem, om ontsnappen te voorkomen. Is jouw konijn een échte springer? Kies dan voor een konijnenren met dak!

Tip 3 Vraag om advies | Ben je toch niet helemaal zeker van jouw keuze? Geen paniek, wij helpen je graag op weg. Neem gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt over een van onze producten, advies wilt voor het kopen van de beste konijnenren óf graag tips ontvangt over de algemene huisvesting van jouw konijnen. 

Kippenhokken   Konijnenhokken   Kamerbenches   Hondenhokken   Kippenren   Hondenbuggy   Houten Volieres   Autobench   Nachthokken   Hondenluik   Sitemap