Kippenhokken

Of je nu kiest voor een stel Mechelse hoenders, klassieke legkippen, grappige zijdehoenders óf kindervriendelijke Cochin; een goed kippenhok is een must bij het houden van kippen. Een veilige plek waar kan worden gescharreld, gerust én natuurlijk een plek waar eitjes gelegd kunnen worden. Bij Hokkendomein is er voor iedere kip een passend kippen buitenverblijf te vinden. Kies voor een kippenhok met ren voor jouw scharrelende vrienden, een kippen nachthok voor in jouw kippenren óf een praktisch luxe kippenhok onderhoudsvrij én goed voor de komende 10-15 jaar kippenhouden! Het is zelfs mogelijk een kippenhok op maat te laten ontwerpen én produceren; exact naar jouw wensen én die van jouw kippen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor tips en adviezen bij het kiezen van het beste kippenhok.

Kippenhok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veel plezier in onze T(j)okvolle kippenwinkel!

Meer ..

Kippenhok kopen bij Hokkendomein

Om het beste kippenhok te scoren voor jouw kippen is het belangrijk te weten waar je op moet letten. Hoe groot moet een kippenhok zijn? Hoeveel kippen passen er in jouw kippenhok óf waar moet een kippenhok aan voldoen voor optimale huisvesting? Om je op weg te helpen geven we je graag een aantal tips. Heb je vragen stel ze gerust, wij denken graag met je mee!

Waar moet het kippenhok aan voldoen? Wanneer jouw kippen permanent in het kippenhok verblijven is het belangrijk te houden met een aantal zaken. Bescherming, comfort, veiligheid én praktisch in gebruik voor jezelf. Zo moet jouw kippenhok minstens één legnest bevatten, is een mestlade ontzettend makkelijk voor het schoonhouden van het hok en adviseren wij een mogelijkheid om het kippenhok te sluiten voor de nacht wanneer jullie wonen in een gebied waar bijvoorbeeld roofdieren voorkomen. Hiernaast is het slim rekening te houden met optimaal comfort voor de kippen; goede afwatering en voldoende bescherming voor verschillende weersomstandigheden is noodzakelijk voor de gezondheid van jouw kippen. 

De afmeting van jouw kippenverblijf | Een kippenhok kan eigenlijk nooit te groot zijn, kippen houden nu eenmaal van scharrelen. Het is dan ook belangrijk niet té klein te gaan wanneer het gaat om jouw kippenhok. Een makkelijke hanteerbare regel is; 4 kippen per vierkante meter hok. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het te houden kippenras in het verblijf. Een zijdehoentje heeft natuurlijk een minder groot verblijf nodig dan de Brahma kip. Houdt hierbij ook rekening met bijvoorbeeld de doorgang naar het nachthok voor de kippen, het deurtje moet voldoende ruimte bieden voor jouw formaat kip. Hiernaast adviseren wij altijd een kippenren te gebruiken aan jouw verblijf, zo is er voldoende ruimte en bewegingsvrijheid voor jouw kippen om te kunnen scharrelen!

Materialen van jouw kippenhok | Binnen ons assortiment vind je zowel kunststof kippenhok als houten hokken voor kippen. De keuze in materiaal bepaald voor een groot deel de mate van onderhoud maar is ook bepalend voor de levensduur van het hok. Zo zijn de kunststof kippenhokken goed voor langdurig buitengebruik. Ben je op zoek naar een houten kippenhok dan vind je in de Voldux collectie een mooi assortiment onderhoudsvrije houten hokken. Deze luxe kippenhokken zijn gemaakt met 16 mm geïmpregneerd hout. ( Er is zelfs een kippenhok hooiberg in de collectie! ) In tegenstelling tot de meeste kippenhokken hebben deze verblijven geen jaarlijks onderhoud nodig. Ideaal wanneer je wilt gaan voor praktisch gebruik! Ideaal wanneer je wilt gaan voor praktisch gebruik!

Creëer extra ruimte met een kippenren | Heb je het perfecte kippenhok gevonden maar wil je graag wat meer oppervlakte voor jouw kippen? Dan kun je eenvoudig meer ruimte creëren door een kippenren te plaatsen aan jouw verblijf. Een losse kippenren van hout, gegalvaniseerd of opvouwbaar. kan enorm veel mogelijkheden bieden voor jezelf én jouw kippen. Zo kun je kiezen voor een extra hoge ren voor optimale toegang, extra ruimte voor jouw kuikens of een plek om jouw haan tijdelijk gescheiden te houden. Wil je een open stukje veld of tuin afschermen voor jouw kippen? Met een kippen of pluimvee net is het mogelijk relatief goedkoop een veilige ruimte te creëren.

De inrichting van het kippenhok | Jouw kippenhok moet een aantal onderdelen bevatten voor jouw kippen. Denk hierbij aan de bovengenoemde legnesten maar ook aan zitstokken voor de nacht, voerbakjes, drinksilo's, een automatisch kippenluik en een goede bodembedekker zijn handig voor in het kippenverblijf. Maak jouw kippen het comfortabel met de meest handige kippenhokaccessoires van Hokkendomein.

Kippenhokken   Konijnenhokken   Kamerbenches   Hondenhokken   Kippenren   Hondenbuggy   Houten Volieres   Autobench   Nachthokken   Hondenluik   Sitemap