Kattenrennen

Een gegalvaniseerde kattenren voor een lange levensduur. Deze kattenrennen zijn heel makkelijk op te bouwen en ook weer demontabel. De gaaspanelen vormen samen met het gaaspaneel dak een robuuste constructie voor jouw huistijger! Deze betaalbare kattenren is van hoge kwaliteit, hiernaast zijn er ook losse panelen verkrijgbaar om zelf jouw ideale samenstelling te creëren. Meer informatie of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer ..

Een kattenren biedt veilige vrijheid!

Is jouw kat een echte avonturier? Vindt hij het heerlijk om een frisse neus te halen in de buitenlucht en gaat hij dan ook regelmatig op pad? Niet alle katten kunnen zomaar buiten gelaten worden. Hele jonge kittens bijvoorbeeld of juist de oudere kat die het allemaal niet meer zo goed weet. Misschien heb jij wel een raskat die je simpelweg niet los durft te laten buiten de muren van jouw woning. Met een kattenren kun je jouw kat met een gerust hart buiten laten; veilig, comfortabel én verzekerd van optimaal plezier! Hiernaast kun je natuurlijk ook een kattenren binnen plaatsen, bijvoorbeeld voor tijdens afwezigheid óf om een fijn eigen plekje voor jouw kat te creëren.

Naast veiligheid biedt een buitenren méér

Het bieden van een buitenverblijf aan jouw katten is op de eerste plaats dus voor een stukje veiligheid. Maar hier stopt het niet, een kattenren biedt voordelen op meerdere vlakken voor zowel jezelf, jouw omgeving én voor jouw geliefde huistijger:

Een kattenren voorkomt verveling

Wij weten als geen ander hoe het energieke karakter van jouw kat verlangt naar uitdaging. Katten zijn nieuwsgierige dieren en gaan dan ook graag op pad, binnen én buitenhuis. Heeft jouw kat te weinig uitdaging en vermaak dan kan dit resulteren in vervelend gedrag. Sloopgedrag zoals krabben aan de meubel of hangen in de gordijnen maar ook overactief miauwen, niet willen eten en zelfs plotse agressie kan een gevolg zijn van verveling bij jouw kat. Het is dus belangrijk dat jouw kat voldoende uitdaging krijgt in én rondom huis voor een gelukkig kattenleven.

De kattenren houdt jouw kat gezond!

Voldoende uitdaging én bijkomende beweging is dus bevorderlijk voor de mentale gesteldheid van jouw kat. Uitdaging zorgt tenslotte voor plezier! Hiernaast zorgt voldoende ruimte, zoals in de kattenren, ook voor meer beweging. We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat beweging énorm goed is voor jouw kat. Veel katten worden op volwassen leeftijd zwaarder en soms zelfs te dik. Naast een aanpassing in de voeding is hierbij beweging erg belangrijk. Katten die binnen wonen hebben over het algemeen minder beweging dan katten die buiten komen. Een kattenren biedt hierin mogelijkheden; klimmen en klauteren in de kattenren zorgt voor meer activiteit, beweging én een betere gezondheid.

Een kattenren voorkomt andere dieren bij jouw katten

Het gebruik van een kattenren werkt natuurlijk twee kanten op. Als eerste kan jouw kat niet weg van huis maar andere katten en dieren hebben ook geen toegang tot jouw woning. Buurtkatten maar ook andere dieren kunnen voor veel overlast zorgen in huis én bij jouw eigen katten. Zo kan het nog wel eens gebeuren dat een buurtkat intrede maakt via jouw kattenluik. Met een kattenren wordt dit natuurlijk voorkomen. Hiernaast hebben andere dieren (niet te vergeten roofdieren) geen toegang tot jouw katten, ook wel een fijne gedachte!

Een kattenren voorkomt eventuele overlast

Nu kun je er natuurlijk voor kiezen jouw kat buiten te laten, hier is voldoende uitdaging te vinden voor jouw kat. Toch is het niet altijd even slim om jouw kat buiten te laten. Op de eerste plaats voor de veiligheid van jouw kat. Auto's, bussen, treinen maar ook andere dieren onderweg kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen, situaties waarin je jouw kat liever niet ziet. Hiernaast kan jouw kat voor overlast zorgen in de buurt. Misschien vind jij het helemaal niet vervelend als andermans dieren in jouw tuin rondscharrelen maar misschien denkt jouw buurvrouw hier toch nét iets anders over. Een kattenren voorkomt dat jouw kat de hort op gaat én terecht komt in vervelende situaties.

Een kattenren kopen, waar moet je op letten?

Wil je een veilige kattenren buiten of binnen plaatsen voor jouw kat? Dan is het slim te kiezen voor een onderhoudsvrije kattenren. Zo blijft er meer tijd over om te spenderen aan jouw geliefde huistijger én bespaar je aanzienlijk in je portemonnee. Om je een idee te geven; standaard houten kattenren bouwpakketten zijn vaak gemaakt van vurenhout, afgewerkt met simpel gaas. Deze constructie is prima voor een paar jaar wanneer jouw kat af en toe buiten zit. Echter vragen deze houten rennen vrij veel onderhoud. Het is dan ook noodzakelijk om deze verblijven jaarlijks te onderhouden; volledig schuren én hierna opnieuw lakken of schilderen. Bij een onderhoudsvrije kattenren is dit allemaal niet nodig, deze verblijven bieden onderhoudsvrije levensduur van 10-15 jaar! Hiermee kun je dus in de loop der jaren enorm besparen, zeker wanneer je weet dat de gemiddelde kat een levensverwachting heeft van ongeveer 14 jaar. 

Een kattenren van Hokkendomein

In onze kattenwinkel vind je enkel onderhoudsvrije kattenverblijven voor buiten én binnen. Hier is bewust voor gekozen omdat we op deze manier zeker zijn van kwaliteit én jarenlang plezier van de kattenren. Op deze pagina vind je onze gegalvaniseerde kattenrennen. Deze verblijven zijn behandeld voor langdurig buitengebruik en bestand tegen hitte, kou én vocht. Met een gegalvaniseerde buitenren voor jouw kat ben je dus verzekerd van kwaliteit én duurzaamheid. Hiernaast kun je bij ons ook terecht voor de kattenren inrichting zoals;

Kattenkooien voor buiten 

De kattenrennen zijn gemaakt van gegalvaniseerde panelen met een maaswijdte van 5x5 centimeter en een draaddikte van 3 mm. Sterk genoeg om jouw huistijger in jouw achtertuin te houden! Omdat de panelen los van elkaar te gebruiken zijn is het makkelijk met deze panelen een grote maar betaalbare kattenren te creëren waarvan jouw kat jarenlang plezier kan hebben. Deze buitenrennen zijn eenvoudig te monteren en voorzien van een stevig deurpaneel met deurgrendel en praktische sluiting. Hiermee heb je altijd goede toegang tot het gehele verblijf én is het een stuk fijner contact te maken met jouw katten in de ren. De buitenren wordt geleverd inclusief dakpanelen waardoor er geen kans is op ontsnappen én andere dieren zoals zwerfkatten én roofdieren geen toegang hebben tot jouw kattenren. Dat geeft je een veilig gevoel, toch?

Standaard of kattenren op maat?

In onze kattenwinkel vind je een groot aantal standaard modellen kattenrennen. Deze verblijven zijn samengesteld om het nog makkelijker voor je te maken. Ze worden compleet bij je thuis afgeleverd door onze eigen koerier. Hierdoor kan het verblijf vaak al binnen 2 weken bij jouw thuis in de achtertuin staan. Zit jouw ideale maat niet bij onze standaard producten? Geen nood, deze panelen zijn tevens los verkrijgbaar, met deze losse draadpanelen stel je eenvoudig jouw ideale kattenren samen. Maak een kattenren balkon, achtertuin, binnenhuis óf aan huis! Met onze standaard panelen én maatwerk kattenren panelen is vrijwel alles mogelijk!

Bewaren

Kippenhokken   Konijnenhokken   Kamerbenches   Hondenhokken   Kippenren   Hondenbuggy   Houten Volieres   Autobench   Nachthokken   Hondenluik   Sitemap