Zoeken

Kenmerken van de metalen kippenren

Een metalen kippenren biedt mogelijkheden om snel een grote kippenren op te bouwen voor veel scharrelruimte. Hiernaast bieden deze sterke gegalvaniseerde rennen méér voordelen:

  • Sterk gegalvaniseerd metalen kippenren

    De kippenren wordt gemaakt van stevige gegalvaniseerde gaaspanelen van metaal

  • Lange levensduur & kippenplezier

    Een kippenren van metaal biedt jarenlang optimaal plezier in de achtertuin

  • Perfect voor grote kippenrassen

    De gaaspanelen kippenren met een maas van 5 x 5 zijn perfect voor grote kippen

  • Vosbestendige kippenren

    De materialen zorgen ervoor dat jouw kippen veilig zitten in de buurt van vossen

  • Maatwerk panelen zijn mogelijk

    Naast onze collectie bieden wij ook mogelijkheden voor maatwerk gaaspanelen

  • Thuis bezorgd en makkelijk te monteren

    De ren wordt thuisbezorgd door onze koerier in eenvoudig te monteren panelen

Waarom een kippenren gebruiken?

Een kippenren is wat ons betreft één van de beste aankopen bij het houden van kippen. Kippen zijn energieke dieren die graag rondscharrelen, sterker nog; scharrelen doen ze het liefst de hele dag!

Een kippenren kan uitkomst bieden voor jouw kippen wanneer ze niet los kunnen lopen. Misschien woon je in een roofdierrijk gebied, heb je andere huisdieren die jouw kippen opjagen óf wil je juist een kippenren om jouw zorgvuldig aangelegde tuin te beschermen tegen enthousiaste tokkers! 

Collectie kippenren

Kippenren van aluminium

Wij bieden ook aluminium kippenrennen uit onze werkplaats, een stijlvolle aanvulling in de achtertuin én verkrijgbaar met marterproof kippengaas.

Alu kippenren

Kippenren van hout

Graag een droge scharrelruimte? De houten kippenren met dak is ideaal voor kippen die graag droge pootjes houden én makkelijk bij de schoonmaak.

Kippenren van hout

Alle kippen op een stokje!

Een kippenren alléén is niet voldoende voor jouw scharrels. Een goed nachthok is noodzakelijk voor een goede bescherming tijdens de nacht, maar dit niet alleen..

Een kippenren met nachthok biedt een totale huisvesting; een plek voor de nachtelijke uurtjes om te slapen op stok én een plek voor het leggen van de eitjes in het legnest. Wij bieden een groot assortiment losse kippen nachthokken die gebruikt kunnen worden in een kippenren. Ontdek ze allemaal in onze kippenwinkel en laat je inspireren voor de leukste kippenhok ideeën. 

Bekijk kippen nachthokken

Jouw kippenren thuisbezorgd!

Wij leveren graag een compleet plaatje in de achtertuin. Service van A tot Z met een (dier-)vriendelijk glimlach noemen wij dat!

Hokkendomein werkt in een klein team met veel kennis en persoonlijke ervaring, zowel binnen ons team klantenadviseurs als in onze werkplaats. Wij nemen graag de tijd voor goed advies en minstens zo spraakmakend eindresultaat!

Bovenal leveren we onze kippenrennen op afspraak bij je thuis met een eigen koeriersdienst, waardoor we service kunnen bieden tot in jouw achtertuin.

Meer over ons

Kippen houden in de achtertuin?

Ben jij benieuwd wat je kunt verwachten bij het houden van gezellige kippen in de achtertuin? Je leest het in onze blog!

Kippen houden

De kippeneitjes kampioen!

Welke kippen leggen veel eitjes en hoeveel eieren kun je verwachten van de beste leggers? Je leest het in onze blog!

De beste leggers

Veelgestelde vragen

Hoe wordt de kippenren geleverd?

Afhankelijk van het type kippenren wordt de kippenren gemonteerd of als bouwpakket geleverd. De bouwpakket kippenren kan eenvoudig worden gekoppeld en gemonteerd met de bijgeleverde montagebenodigdheden. Bij de kippenrennen is terug te vinden hoe het type kippenren geleverd wordt.


Hoe lang gaat een kippenren ongeveer mee?

Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen wat de kippenren onderhoudsvrij maakt, je hoeft hem niet te schilderen of beitsen. De rennen bieden een lange levensduur van minstens 10 - 15 jaar, de aluminium en gegalvaniseerde kippenren bieden zelfs nog meer onderhoudsvrije jaren plezier!


Waar plaats je de kippenren in de tuin?

Kies voor een plaats in de tuin waar jouw kippen voldoende bescherming hebben. Kies liever niet voor een natte plek in de tuin, dit is niet goed voor het materiaal én niet voor de gezondheid van jouw kippen. Hiernaast is het belangrijk rekening te houden met zonlicht, kippen moeten in de zomermaanden schaduwplekken hebben in de kippenren waar ze uit de zon kunnen.


Moet ik een fundering maken voor de kippenren?

Een hele fundering aanleggen is vaak niet nodig. Wel is het slim de kippenren op verharding te plaatsen, denk hierbij aan tegels of opsluitbandjes. Dit voorkomt dat er koude lucht en vocht het hok intrekt. Hiernaast wordt het materiaal beter beschermd wanneer het hout van de grond wordt geplaatst. Ook voor ongedierte en in roofdierrijke gebieden is het slim rekening te houden met een goede ondergrond, zo voorkom je kruipende en gravende rovers in de kippenren!


Door wie wordt de kippenren geleverd?

Wij hebben een eigen koeriersdienst en bezorgen de kippenrennen dan ook zelf bij je thuis. Dit gebeurt op afspraak. Na het afronden van jouw bestelling wordt deze ingepland in onze route en laten we jou direct weten wanneer je jouw droomren kunt verwachten! 


Hoe kan ik bij Hokkendomein bestellen?

In onze online winkel is het makkelijk een kippenren te bestellen, betalen kan eenvoudig via diverse methodes waaronder IDeal, creditcard, achteraf via Klarna of bij aflevering aan onze chauffeur. Liever eerst even contact of advies? Uiteraard kun je ons jouw bestelling ook mailen! 


Kan iemand me adviseren over een kippenren?

Jazeker, wij helpen je graag! Tijdens kantooruren kun je ons bereiken via whatsapp, hierbuiten kun je ons mailen via: info@hokkendomein.nl we nemen dan contact met je op! 


 

whatsapp