Zoeken

De voordelen van een konijnenhok hooiberg

Een konijnenhok hooiberg is een spraakmakend verblijf voor 2 of zelfs meer konijnen. Dit hooiberg konijnenhok biedt een aantal grote voordelen, zowel voor jouw konijnen als voor jezelf!

  • Prachtige uitstraling in de tuin

    Het hooiberg konijnenhok is een opvallende stijlvolle verschijning 

  • Onderhoudsvrije materialen

    Onderhoudsvrije materialen voor minstens 10-15 jaar plezier

  • Een droge opslag voor konijnenhooi

    De konijnenhooiberg biedt een grote ruimte voor hooi, praktisch zo dicht bij de hooiruif!

  • Konijnenhok hoog genoeg om te staan

    Het hoge konijnenhok biedt enorm veel gebruikersgemak omdat je kunt staan

  • Persoonlijke service & eerlijk advies

    Je kunt bij ons terecht voor persoonlijk, goed en eerlijk advies voor jouw konijnen

  • Maatwerk oplossingen

    Je kunt ook terecht voor een handgemaakt maatwerk konijnenhok of ren

Een konijnenleven lang plezier!

Wist je dat konijnen met de juiste verzorging én huisvesting met gemak een leeftijd van 10 jaar kunnen bereiken?

Met deze levensverwachting is een duurzaam konijnenhok ineens een héle slimme aankoop.

Waar de meeste konijnenhok bouwpakketten nog geen 5 jaar mee gaan, is dit bij onze hokken een ander verhaal! Een buiten konijnenhok uit onze werkplaats biedt minstens 10-15 jaar onderhoudsvrij plezier door het gebruik van onderhoudsvrij duurzame houtsoorten.

Geen jaarlijkse schuur- en schilderwerk, geen tijdelijk onderkomen tijdens het onderhoud én geen verspilde tijd die je liever met de konijnen doorbrengt.

Je hebt dus minstens een konijnenleven lang plezier van een groot konijnenhok van Hokkendomein.

Meer lezen over houteigenschappen en kenmerken van verschillende houtsoorten?

Hout eigenschappen

Welk hooischuur konijnenhok voor jou?

Voldoende ruimte is een must! Maar wat is voldoende ruimte? Hieronder zie je een richtlijn die je hierbij kan helpen. Maar let op; té groot kan het niet snel zijn, té klein gebeurt helaas nog vaak.

  • Koppel Kleine konijnen | 2 – 4 m2
  • Koppel Middelgrote konijnen | 4 – 6 m2
  • Koppel grote konijnen | 6 – 8 m2

 

Je ziet hierin ook een groot verschil tussen de soorten konijnen, met name de grootte van het konijn speelt een belangrijke rol maar hiernaast uiteraard ook het aantal konijnen.

Gelukkig hebben wij een ruim assortiment hooibergen voor álle konijnenrassen; van een los konijnnachthok tot de grootste hooiberg met konijnenrennen aan beide zijdes! Benieuwd naar ons meest grote konijnenhok uit directe voorraad?

Groot konijnenhok Fien XXL

Wat hebben konijnen nodig?

Lees onze blog met tips voor vrolijke, goed gehumeurde én gezonde konijntjes!

Blije konijnen blog

Konijnen rassen op een rijtje!

Welke rassen zijn er én welk konijnenras past bij jou? Je leest het in onze blog

Konijnenrassen blog

Jouw ideale hooiberg konijnenhok op maat?

Een konijnenhok voor 2 konijnen, een hooiberg met een grote ren óf zelfs een konijnenhok met dubbele ren. Ons aanbod in een grote konijnenhokken is divers en groeit hierbij jaarlijks. Toch kan het zo zijn dat jouw ideale hooiberg konijnenhok niet terug te vinden is, tenslotte is iedere situatie anders en is ieder koppeltje konijnen uniek. Gelukkig is er een oplossing; een konijnenhok op maat!

Onze dierenverblijven worden handgemaakt, in onze eigen werkplaats, door vakkundige timmerlieden. Stuk voor stuk, gedreven collega's met oog voor detail én een enorm hart voor dieren. Naast onze collectie kunnen wij ook een maatwerk konijnenhok aanbieden uit de wonderlijke handen van onze maatwerk specialist Walter.

Wil jij een op maat gemaakt konijnenhok voor jouw konijnen? Dan nodigen wij je uit jouw creativiteit de vrije loop te laten en ons jouw ideeën en wensen met ons te delen. Wij denken graag met je mee en informeren je liefde over de mogelijkheden voor jouw droomverblijf.

Konijnenhok op maat

Vragen over konijnenhuisvesting? Stel ze ons!

Wil je konijnen houden maar zit je met vragen óf heb je al konijnen en ben je op zoek naar een nieuw verblijf?

Linda, onze konijnen expert is een doorgewinterde konijnenliefhebber met veel persoonlijke ervaring en kennis op het gebied van konijnenverzorging en -gedrag.

Naast haar eigen konijnen heeft ze vele konijnen onder haar hoede genomen en verzorgd in de opvang voor konijnen waar ze jarenlang werkte. Haar passie voor deze huisdieren begon al op jonge leeftijd en is uitgegroeid tot een levenslange toewijding.

Ze kent niet alleen de basisbehoeften van deze dieren, zoals voeding en verzorging, maar heeft zich binnen Hokkendomein ontplooit tot een échte specialist op het gebied van konijnenhuisvesting. Door haar ruime kennis én drive als het aankomt op konijnenwelzijn kan zij je gegarandeerd helpen bij vragen over konijnenhuisvesting.

Neem vandaag nog contact op en informeer, geheel vrijblijvend, naar de mogelijkheden voor een doordracht en bovenal comfortabel en veilig onderkomen voor jouw geliefde konijnen.

 

Contacteer ons!

Veelgestelde vragen Hooiberg konijnenhokken

Moet je de hooiberg bij levering, of later nog schilderen?

Een Hooiberg konijnenhok van Hokkendomein is gemaakt van onderhoudsvrije materialen. We hebben onze hooibergen dusdanig ontworpen dat er geen schilderwerk aan te pas komt. De verblijven worden gemaakt van Douglas én geïmpregneerd hout wat een lange onderhoudsvrije levensduur garandeert.


Hoe groot moet het konijnenhok zijn voor 2 konijnen?

Een konijnenhok kan eigenlijk niet te groot zijn, maar we geven een aantal richtingen om het makkelijk te maken. Houdt bij een koppeltjes kleine dwergen rekening met minimaal 3 vierkante meter, een koppel middelgrote konijnen vragen ongeveer 5 vierkante meter en bij grote konijnen dient de ruimte minimaal een oppervlakte te bieden van 7m2. Uiteraard zijn meerdere zaken bepalend; het gedrag en karakter van jouw konijnen, de beschikbare ruimte maar ook de mate waarin jouw konijnen bijvoorbeeld los mogen lopen. Wil je advies? We helpen je graag!


Is een konijnenren noodzakelijk?

Een konijnen nachthok los plaatsen is eigenlijk alleen een goede optie wanneer jouw konijnen los lopen óf gebruik maken van een grote dierenren. Als permanent verblijf is het een must dat jouw konijnen voldoende ruimte hebben om te kunnen bewegen. Een konijnenren is hierbij de meest makkelijke en ideale manier om dit te creëren. Een konijnenren is in onze ogen dan ook noodzakelijk wanneer de konijnen niet los lopen in een 100% veilige achtertuin.


Waar kan ik de konijnenhok hooiberg het beste plaatsen?

Kies voor een beschutte plek in de tuin, een plek waar jouw konijnen in het hok en de ren uit de wind en regen kunnen zitten én de warmste zonnestralen kunnen ontlopen. Voldoende schaduw is voor konijnen écht heel belangrijk in de zomermaanden. Houd uiteraard ook rekening met vocht (regen) en tocht (wind) en plaats de ingang van het konijnenhok niet op de regen- en/of windkant.


Is er een fundering nodig voor deze hooiberg konijnenhokken?

Een konijnenhok op losse grond plaatsen is om meerdere redenen niet verstandig. Op de eerste plaats voor het materiaal maar ook voor de gezondheid van jouw konijnen, de vrije doorgang voor gravende rovers én de mogelijkheid tot ontsnappen. Konijnen kunnen onwijs goed graven, binnen mum van tijd hebben ze een doorgang gegraven en nemen ze de benen, onder het konijnenhok door. Plaats jouw konijnenhok daarom bij voorkeur op een verharding, zoals stoeptegels of een betonvloertje of graaf een gaasbak in, zodat de konijntjes ook de ruimte hebben om te graven zonder te ontsnappen.


Door wie wordt het grote konijnenhok geleverd?

Wij hebben een eigen koeriersdienst en bezorgen de verblijven dan ook zelf bij je thuis. Dit gebeurt op afspraak. Na het afronden van jouw verblijf wordt deze ingepland in onze route en laten we jou direct weten wanneer je jouw droomverblijf kunt verwachten! 


Is een konijnenhok met hooizolder gemonteerd bij levering?

Afhankelijk van het verblijf wordt deze (deels) gemonteerd geleverd. Sommige grote hooiberg hokken kunnen niet in een geheel worden vervoerd, in dit geval ontvang je het geheel deels gemonteerd en deels in panelen, deze zijn eenvoudig met een aantal schroeven vast te zetten. 


Hoe kan ik bij Hokkendomein een verblijf bestellen?

In onze online winkel is het eenvoudig een hooiberg te bestellen, betalen kan eenvoudig via diverse methodes waaronder IDeal, creditcard, achteraf via Klarna of bij aflevering aan onze chauffeur. Liever eerst even contact of advies? Uiteraard kun je ons jouw bestelling ook mailen! 


Kan iemand me adviseren over een handgemaakt konijnenhok?

Jazeker, onze konijnenspecialist helpt je maar al te graag! Tijdens kantooruren kun je ons bereiken via whatsapp, hierbuiten kun je ons mailen via: info@hokkendomein.nl we nemen dan contact met je op.


 

whatsapp