Zoeken

4 voordelen van een luxe kippenhok

Een groot kippenhok van Hokkendomein biedt voordelen voor jouw kippen én voor jezelf!

  • Onderhoudsvrij & Duurzaam

    Onderhoudsvrij plezier voor minstens 10-15 jaar én verantwoorde duurzame materialen

  • Vakkundig handgemaakt

    Vakkundig handgemaakt in eigen Brabantse werkplaats door onze ervaren timmerlieden

  • Dierenwelzijn & Gebruikersgemak

    De verblijven worden ontworpen en gebouwd met het oog op welzijn voor jouw dieren én gemak voor jezelf

  • Persoonlijke service & advies

    Je kunt bij ons terecht voor goed en eerlijk advies en leveren het verblijf bij je thuis met onze eigen koerier.

Kenmerken van onze kippenhokken

Naast duurzame materialen kenmerken onze kippenhokken zich ook met handige opties. Voor meer comfort tijdens de nacht, eenvoud in de schoonmaak of voor gebruiksvriendelijkheid voor jouw kippen.

  • Groot opklapbaar legnest óf uitneembaar legnest
  • Veel ruimte op de zitstokken voor meerdere hennen
  • Open of afsluitbaar kippendeurtje voor veilige nachten
  • Toegangsdeurtjes met 3 mm plexiglas voor meer daglicht
  • Verminderde kans op bloedluis door betonplex bodem
  • Daken voorzien van sterk dakleer voor optimale afwatering

Houteigenschappen dierenverblijven

Wil je meer lezen over de gebruikte houtsoorten in onze werkplaats én de bijhorende voordelen van deze materialen? Je ontdekt het hier!

Houteigenschappen

Hulp nodig? Wij helpen graag!

Mail gerust jouw vragen info@hokkendomein.nl, App ons via de whatsapp optie tijdens kantooruren of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Jouw kippenhok op maat

Je wilt graag wat groter, breder, hoger of juist compacter, je wil een vossenveilig kippenhok met speciaal gaas óf gebruik maken van een automatische kippendeur in het kippenhok. Bij Hokkendomein is het mogelijk jouw kippenhok op maat te laten maken!

Walter onze specialistische ( en zeer gewaardeerde! ) maatwerk collega met ruime ervaring én oog voor detail gaat de uitdaging graag aan!

Neem contact met ons op voor advies en het bespreken van de mogelijkheden, wij denken graag met je mee.

Lees meer

Service van A tot Z

Wij leveren graag een compleet plaatje in de achtertuin. Service van A tot Z met een (dier-)vriendelijk glimlach noemen wij dat!

Hokkendomein werkt in een klein team met veel kennis en persoonlijke ervaring, zowel binnen ons team klantenadviseurs als in onze werkplaats. Of het nu gaat om een klein kippenhok voor de nacht of groot maatwerk kippenhok met overdekte kippenren uit onze werkplaats; wij nemen graag de tijd voor goed advies en minstens zo spraakmakend eindresultaat!

Bovenal leveren we onze verblijven op afspraak bij je thuis met een eigen koeriersdienst, waardoor we service kunnen bieden tot in jouw achtertuin.

Meer over ons

Veelgestelde vragen

Moet ik het kippenhok schilderen?

Het is niet nodig om het verblijf te schilderen bij aanvang, ook vraagt het kippenhok geen jaarlijkse schilderbeurt! Het materiaal is behandeld of natuurlijk beschermd voor langdurig buitengebruik.


Hoe lang gaat een kippenhok ongeveer mee?

De kippenhokken van Hokkendomein zijn goed voor minstens 10 tot 15 jaar plezier in de achtertuin. En naast een schoonmaak vraagt het hok hiernaast ook geen onderhoud!


Waar kan ik het kippenhok het beste plaatsen?

Kies voor een plaats in de tuin waar jouw kippen voldoende bescherming hebben. Kies liever niet voor een natte plek in de tuin, dit is niet goed voor het materiaal én niet voor de gezondheid van jouw kippen. Houdt rekening met tocht en vocht en plaats de ingang van het kippenhok niet op de regen- en/of windkant.


Moet ik een fundering maken voor het kippenhok?

Een hele fundering aanleggen is vaak niet nodig. Wel is het slim het kippenhok op verharding te plaatsen, denk hierbij aan tegels of opsluitbandjes. Dit voorkomt dat er koude lucht en vocht het hok intrekt. Hiernaast wordt het materiaal beter beschermd wanneer het hout van de grond wordt geplaatst. Ook voor ongedierte en in roofdierrijke gebieden is het slim rekening te houden met een goede ondergrond, zo voorkom je kruipende en gravende rovers in het kippenhok! Laat wel voldoende fijne ruimte over voor een zandbad en rondneuzen in de losse grond, dit zullen de kippen zéér op prijs stellen.


Door wie wordt het kippenhok geleverd?

Wij hebben een eigen koeriersdienst en bezorgen de verblijven dan ook zelf bij je thuis. Dit gebeurt op afspraak. Na het afronden van jouw verblijf wordt deze ingepland in onze route en laten we jou direct weten wanneer je jouw droomverblijf kunt verwachten! 


Is het kippenhok gemonteerd bij levering?

Afhankelijk van het verblijf wordt deze (deels) gemonteerd geleverd. Sommige grote hokken kunnen niet in een geheel worden vervoerd, in dit geval ontvang je het geheel deels gemonteerd en deels in panelen, deze zijn eenvoudig met een aantal schroeven vast te zetten. 


Hoe kan ik bij Hokkendomein bestellen?

In onze online winkel is het makkelijk een kippenhok te bestellen, betalen kan eenvoudig via diverse methodes waaronder IDeal, creditcard, achteraf via Klarna of bij aflevering aan onze chauffeur. Liever eerst even contact of advies? Uiteraard kun je ons jouw bestelling ook mailen! 


Kan iemand me adviseren over een kippenhok?

Jazeker, wij helpen je graag! Tijdens kantooruren kun je ons bereiken via whatsapp, hierbuiten kun je ons mailen via: info@hokkendomein.nl we nemen dan contact met je op! 


 

whatsapp