Zoeken

6 voordelen van een Hooiberg kippenhok

Een Hooiberg kippenhok is een stijlvolle aanwinst voor de achtertuin met vele voordelen voor jouw kippen én voor jezelf!

  • Onderhoudsvrij & Duurzaam

    Onderhoudsvrije hooiberg gemaakt met luxe én verantwoorde duurzame materialen

  • Lange levensduur & kippenplezier

    Een hooiberg kippenhok biedt minstens 10 - 15 jaar optimaal plezier in de achtertuin

  • Vakkundig handgemaakt

    Vakkundig handgemaakt in eigen Brabantse werkplaats door onze ervaren timmerlieden

  • Dierenwelzijn & Gebruikersgemak

    De hooischuren bieden hoog comfort, optimaal gebruikersgemak en dierenwelzijn 

  • Persoonlijke service & eerlijk advies

    Je kunt bij ons terecht voor goed en eerlijk advies en jouw hooiberg wordt zelfs thuis geleverd door onze koerier.

  • Maatwerk oplossingen

    Naast onze grote collectie kippenhooibergen, is het óók mogelijk een hooiberg op maat te bestellen

De Naturel Hooiberg

De kippenhok hooiberg Naturel wordt gemaakt op basis van een stevig geïmpregneerd 5x7 grenen balkenframe. De buitenzijde is voorzien van geïmpregneerde vuren rabatdelen van 18 mm in natuurlijke kleur. Deze hooibergen staan op stevige houten staanders van grenenhout. 

Bekijk ze allemaal!

De Premium Hooiberg

De kippenhok hooiberg Premium wordt gemaakt op basis van een stevig geïmpregneerd 5x7 grenen balkenframe. De buitenzijde is voorzien van Zweeds rabat, ook potdeksel genoemd, in diep zwarte kleur. Voor de deuren, vensters én stevige dikke staanders wordt Douglas hout gebruikt. 

Bekijk ze allemaal!

Nachthok alleen of Alles in één?

Onze hooischuur kippenhokken komen in alle maten; van compact tot (exta) groot! 

Er is bij Hokkendomein gegarandeerd voor alle kippen én kippenliefhebbers een passende kippenhooiberg te vinden is. Kies voor een compleet kippenhok met ren of los kippenhok zonder ren als nacht- en leghok! 

Heb je al gezien dat er ook verschillende soorten daken op onze hooibergen beschikbaar zijn? Sommige hooibergen hebben een verhoogt dak en bieden hierdoor ruimte voor de opslag van hooi, terwijl andere modellen juist een extra hoog nachthok hebben voor meer gebruikersgemak. 

Van welke variant gaat jouw kippenhart sneller tokken kloppen?

Jouw ideale Hooiberg kippenhok op maat!

Droom jij van een fantastische hooiberg kippenhok volledig op maat en naar jouw specifieke wensen?

Onze maatwerk collega, ervaren timmerman in hart en nieren én bovenal groots dierenliefhebber Walter gaat graag voor je aan de slag!

In onze werkplaats in het Brabantse land wordt dagelijks gewerkt aan prachtige verblijven die met recht een aanwinst zijn voor jouw achtertuin. Lees meer over een kippenhok op maat en laat je inspireren door (tok)-blije klanten die je voorgingen... 

Hokkendomein is hét adres voor jouw kippenhok op maat!

 

Jouw kippenhok op maat

Graag advies?

Wil je graag eens sparren met één van onze specialisten? 

Neem contact op tijdens kantoor uren via Whatsapp of mail naar info@hokkendomein.nl We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Hout om van te houden!

Hout is perfect bewerkbaar materiaal voor het bouwen van luxe kippenhokken!

Wil je meer weten over de kenmerken en voordelen van verschillende houtsoorten? Je leest het hier!

Houteigenschappen

Veelgestelde vragen

Moet ik de hooiberg of ren nog schilderen?

De gebruikte materialen bij al onze hooibergen zijn onderhoudsvrij, geen jaarlijkse schuur of schilderwerk meer! Dat wil zeggen dat je (naast een regelmatige schoonmaak) geen onderhoud hebt aan het verblijf, zo blijft er tijd over om lekker in de tuin te kunnen doorbrengen.


Hoe lang gaat een hooiberg gemiddeld mee?

De hooibergen van Hokkendomein zijn goed voor minstens 10 tot 15 jaar plezier in de achtertuin. Je kunt deze levensduur zelfs verlengen door zorgvuldig om te gaan met de plaatsing van het kippenhok. Zo levert een goede stevige ondergrond, bijvoorbeeld door het verblijf op opsluitbandjes te plaatsen je al snel een aantal jaren éxtra plezier op. 


Wat is het beste materiaal voor een hooiberg?

Wij gebruiken voor onze verblijven o.a. Douglashout, geïmpregneerd grenen, geïmpregneerd vuren rabat en Zweeds rabat. Deze materialen zijn alle onderhoudsvrij en bieden een nagenoeg identieke levensduur. De verschillen zitten dus vooral in smaak, uiterlijk en uitstraling. 


Waar kan ik de hooiberg het beste plaatsen?

Een plek waar zon komt maar ook schaduw te vinden is, niet in de trek of in de tocht en het liefst zo droog mogelijk. Het is een mond vol maar een goede plaats in de tuin is bevorderlijk voor het materiaal én voor de gezondheid van jouw kippen. Houdt rekening met tocht en vocht en plaats de ingang van de hooiberg in ieder geval niet op de regen- en/of windkant.


Moet ik een fundering maken voor de hooiberg?

Voor een optimale bescherming van het hok is het slim deze te plaatsen op opsluitbandjes of een tegelvloer. Dit voorkomt dat er koude lucht en vocht het hok intrekt. Hiernaast wordt het materiaal beter beschermd wanneer het hout van de grond wordt geplaatst. Ook voor ongedierte en in roofdierrijke gebieden is het slim rekening te houden met een goede ondergrond, zo voorkom je kruipende en gravende bezoekers in jouw hooiberg!


Door wie worden de hooibergen geleverd?

Wij hebben een eigen koeriersdienst en bezorgen onze hooibergen dan ook zelf bij je thuis. Dit gebeurt op afspraak. Na het afronden van jouw verblijf wordt deze ingepland in onze route en laten we jou direct weten wanneer je jouw droomberg kunt verwachten! 


Is een kippenhooiberg gemonteerd bij levering?

De hooibergen worden in de meeste gevallen gemonteerd geleverd m.u.v. het dak, deze kan eenvoudig op het nachthok bevestigd worden. Bestaat jouw verblijf uit een hooiberg mét ren? Dan worden de panelen volledig voorbewerkt geleverd, je hoeft ze alleen maar in elkaar te schroeven. Bij hele grote verblijven wordt altijd even contact opgenomen om het transport te bespreken.


Hoe kan ik bij Hokkendomein bestellen?

Een kippenhok hooiberg kopen bij Hokkendomein kan makkelijk, snel én 100% betrouwbaar online in onze webshop. Betalen kan eenvoudig via diverse methodes waaronder IDeal, creditcard, achteraf via Klarna of bij aflevering aan onze chauffeur. Liever eerst even contact of advies? Uiteraard kun je ons jouw bestelling ook mailen! 


Kan iemand me adviseren over een hooiberg kippenhok?

Jazeker, wij helpen je graag! Tijdens kantooruren kun je ons bereiken via whatsapp, hierbuiten kun je ons mailen via: info@hokkendomein.nl we nemen dan contact met je op! 


 

whatsapp