Zoeken

Varianten houten volieres bij Hokkendomein

Bij Hokkendomein vind je een totaal aanbod van luxe houten volieres. Voor iedere situatie is er een houten voliere te vinden die aansluit op jouw wensen én die van jouw vogels. Je kunt bij ons terecht voor o.a. :

  • Houten voliere met nachthok

    Een buiten voliere met nachthok biedt een comfortabel totaalverblijf voor volièrevogels. 

  • Wandvoliere voor buiten

    De wandvoliere is ideaal wanneer de ruimte beperkt is en je toch een volledig verblijf wilt.

  • Grote voliere met voliere vlucht

    Een grote voliere met zeer ruimte en diepe vlucht voor optimale vliegruimte

  • Praktische voliere met sluis

    Optimale veiligheid in de voliere met sluis, ook enorm handig voor de verzorging

  • Papegaaien voliere met nachthok

    Voor grote vogelsoorten, zoals papegaaien gebruiken we speciaal extra sterk gaas.

  • Aluminium voliere met nachthok

    Wij hebben ook een groot assortiment aluminium volières, eventueel met houten nachthok. 

6 voordelen van houten volieres

Een houten vogelkooi biedt een prachtig onderkomen voor voliere vogels! Onze houten buitenvoliere is niet alleen een mooi thuis voor jouw vogels, de voliere van hout biedt óók een aantal grote voordelen voor jezelf;

 

  • Onderhoudsvrij hout voor voliere

    Onze houten buiten voliere wordt gemaakt van onderhoudsvrije houtsoorten

  • Lange levensduur & handgemaakt

    Deze volieres worden handgemaakt en bieden minstens 10 - 15 jaar plezier

  • Volière bouwen van hout met natuurlijke uitstraling

    De hout voliere biedt een natuurlijke uitstraling én leefomgeving voor de vogels

  • Dierenwelzijn & Gebruikersgemak

    De houten voliere met nachthok biedt veel ruimte, hoog comfort & gebruikersgemak

  • Vele soorten vogelvoliere van hout

    Wij hebben een groot assortiment van de voliere van Douglas hout tot grenenhout

  • Maatwerk oplossingen

    Naast onze volieres uit voorraad, is het óók mogelijk een vogelkooi op maat te bestellen

"Goed advies bij bestellen en goede prijs en kwaliteit voliere, snelle en correcte levering" - Peter V. april 2023

Handige voederbak voor vogels in jouw volière

Wist je dat onze houten volieres zijn voorzien van een draaibare voerbak? Deze voliere voerbak zorgt ervoor dat je jouw vogels kunt voeren van buitenaf. Je hoeft het hok dus niet meer te openen én jouw vogels kunnen niet ontsnappen tijdens het voer rondje. De draaibaar voliere voerbakjes zijn gemaakt van RVS en voorzien van 2 uitneembare vogelbakjes.

Super handig in gebruik, hygiënisch en snel voeren, je wordt hier gegarandeerd fan van!

Een voliere met sluis en nachthok!

Het gebruik van een sluis in de voliere biedt vele voordelen in het gebruikersgemak én in veiligheid voor jouw vogels. Wil je voorkomen dat jouw vogels ontsnappen zodra de voliere deur open gaat? Dan is een voliere met toegangsportaal geen slecht idee. Eens rondkijken hoe een voliere met sluis opgebouwd is?

Rondleiding in de voliere met sluis

Verschillende soorten vogelgaas

Het gaas aanpassen op jouw vogels? Dat kan, onderstaande gaastypes worden gebruikt in onze werkplaats.

Gaastype 13 x 13 x 1,1 mm  |  Dit type is een fijne gaassoort, geschikt voor kleine volière vogels o.a. Kanaries, Vinken en tropische vogels zoals de Zebravink en Gouldamadines.

Gaastype 19 x 19 x 1,45 mm | Dit gaas is iets dikker en hierdoor geschikt voor grotere parkieten zoals valkparkieten en kleine papegaaisoorten zoals de Forpus en de Agaporni.

Houten volieres komen bekijken?

Wij begrijpen dat een voliere kopen geen dagelijkse bezigheid is, een voliere is een investering die je niet regelmatig doet. Tenminste niet als je het goed aanpakt!

Wil je jouw nieuwe voliere daarom graag eerst bekijken? Kom gerust eens bij ons langs om de mogelijkheden te bespreken én de materialen te bekijken in onze werkplaats.

Wij zijn vanaf maandag tot vrijdag geopend maar plannen graag een afspraak met je vóór je langs komt. Zo kunnen we er zeker van zijn dat de juiste collega aanwezig is om je te helpen. Onder het genot van een lekker kopje koffie bespreken we de mogelijkheden voor jouw ideale voliere bij Hokkendomein. 

Ik wil een afspraak maken

Méér dan 10 jaar ervaring in de volierebouw

Met ruim 10 jaar ervaring in de volierebouw ben je bij ons gegarandeerd op het juiste adres voor jouw buitenvoliere. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een mooi bedrijf, met een klein maar hardwerkend enthousiast team dierenliefhebbers én een prachtig assortiment uit voorraad.

Maar er is méér... Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk volieres. Het fingerspitzengefühl, de precisie in zijn werk én zijn zeer nauwkeurige timmermansoog zorgt ervoor dat Walter, onze maatwerk timmerman, iedere voliere op maat tot een prachtige resultaat brengt! Dat, samen met onze "creatieve breintjes" achter de tekentafel, maakt Hokkendomein een totaalaanbieder in volierebouw!

Wil je meer weten over een voliere op maat? Lees dan verder en ontdek de mogelijkheden óf laat je inspireren door foto's van onze klanten hieronder. 

Voliere op maat

Houteigenschappen dierenverblijven

Wil je meer lezen over de gebruikte houtsoorten in onze werkplaats én de bijhorende voordelen van deze materialen? Je ontdekt het hier!

Houteigenschappen

Hulp nodig? Wij helpen graag!

Mail gerust jouw vragen info@hokkendomein.nl, App ons via de whatsapp optie tijdens kantooruren of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Veel gestelde vragen

Waar worden de volieres gemaakt?

De volières van Hokkendomein zijn handgemaakt in onze eigen werkplaats in Brabant. Onze gewaardeerde collega's en ervaren timmerlieden werken hier dagelijks aan prachtige dierenverblijven. 


Moet ik de voliere nog schilderen?

Wij maken duurzame volieres, gemaakt van onderhoudsvrij materialen waardoor schilderen niet noodzakelijk is. Sommige klanten kiezen ervoor om de voliere te schilderen in een andere kleur of te beitsen met transparante olie. Dit kan, maar het is niet noodzakelijk om het materiaal te onderhouden. Schilderen is dus niet nodig!


Kan ik een voliere komen bekijken?

Wij hebben geen showroom, wel is het mogelijk een kijkje te nemen in onze werkplaats. Dit kan enkel op afspraak, neem gerust contact op om iets af te spreken!


Hoe lang gaat een voliere gemiddeld mee?

Onze houten volieres bieden een levensduur van minstens 10 - 15 jaar. Dit is zeker 3x zo lang als de gemiddelde voliere van hout, tel maar uit je winst! 


Kunnen alle soorten vogels hierin gehouden worden?

Vogelsoorten komen in vele maten en soorten, voornamelijk het gaas moet hierop worden afgestemd in de voliere. Je wilt uiteraard niet dat jouw vogels door de maas naar buiten kunnen vliegen. Pas de voliere, met name het gaas, goed af op de soort vogels die je wilt houden. Wij kunnen je hierover uiteraard ook informeren!


Is een verwarmd nachthok noodzakelijk voor vogels?

Niet alle vogels kunnen in een onverwarmd buitenverblijf wonen, tenminste niet tijdens koude nachten. Het is dus belangrijk vooraf te bekijken of jouw vogels voldoende hebben aan een tocht- en vochtvrij nachthok of ze een verwarmd nachthok nodig hebben. Je leest er meer over in onze blog: Een buitenverblijf voor volièrevogels!


Moet ik een fundering maken voor een voliere?

Het is zeker slim de voliere op verharding te plaatsen, denk hierbij aan tegels of opsluitbandjes. Dit is beter voor de gezondheid van jouw vogels omdat koude lucht en vocht hierdoor voorkomen worden. Hiernaast wordt het materiaal beter beschermd wanneer het hout van de grond wordt geplaatst. Door een vaste ondergrond te gebruiken wordt ook het schoonmaken een stuk makkelijker én voorkom je ongedierte in de voliere, het is dus slim om hier goed over na te denken.


Door wie wordt de volieres geleverd?

Wij hebben een eigen koeriersdienst en bezorgen de verblijven dan ook zelf bij je thuis. Dit gebeurt op afspraak, wij nemen contact met je op zodra jouw vogelvoliere klaar is voor transport!


Is de buitenvoliere gemonteerd bij levering?

Afhankelijk van de voliere wordt deze (deels) gemonteerd geleverd. De meeste volieres worden gemonteerd geleverd. Een grote voliere vlucht kan niet altijd in een geheel worden vervoerd, in dit geval ontvang je het geheel deels gemonteerd en deels in panelen, deze zijn eenvoudig met een aantal schroeven vast te zetten. 


Hoe kan ik bij Hokkendomein bestellen?

In onze online winkel is het makkelijk een buitenvoliere te bestellen, betalen kan eenvoudig via diverse methodes waaronder IDeal, creditcard, achteraf via Klarna of bij aflevering aan onze chauffeur. Liever eerst even contact of advies? Uiteraard kun je ons jouw bestelling ook mailen! 


Kan ik ook een voliere op maat bestellen?

Wij bieden naast onze collectie ook prachtige maatwerk volieres uit de handen van onze maatwerk specialist. Wil jij een vogelvoliere aanpassen of een extra grote voliere volledig op maat? Hiervoor kun je ons mailen via: info@hokkendomein.nl we nemen dan spoedig contact met je op! 


 

whatsapp