Zoeken

6 voordelen van een aluminium volière

De aluminium volière met nachthok wint aan populariteit. Waar voorheen bijna alle vogels in houten volieres werden gehouden, zie je de aluminium voliere tegenwoordig steeds vaker. En dat is niet voor niets;

  • Luxe Aluminium voliere vlucht

    De voliere vlucht wordt gemaakt met sterk hoogwaardig aluminium kokerprofiel

  • Onderhoudsvrij en duurzaam

    De aluminium voliere is onderhoudsvrij, kleurvast en zéér duurzaam

  • Aluminium vlucht en houten nachthok

    Het is ook mogelijk een aluminium voliere met houten nachthok te laten produceren

  • Dierenwelzijn & Gebruikersgemak

    De volieres bieden hoog comfort in dierenwelzijn en gebruikersgemak

  • Persoonlijke service & eerlijk advies

    Je kunt bij ons terecht voor persoonlijk, goed en eerlijk advies voor jouw vogels 

  • Maatwerk oplossingen

    Wij bieden ook handgemaakte maatwerk volieres van aluminium en hout

"Goede service en advies, snelle levering. Ben zeer tevreden en zal in de toekomst zeker weer bij hokkendomein bestellen."   Chris K. November 2022

Aluminium profiel voliere specificaties

Onze aluminium voliere wordt opgebouwd met een sterk aluminium kokerprofiel van 20 x 20 mm en zijn standaard voorzien van morrsranden van 15,5 cm hoogte inclusief profiel.

De deur gaaspanelen hebben een verlaagde deur, om ontsnappen te voorkomen, met een afmeting van 56,5 x 112,5 cm.

De poedercoat afwerking op de aluminium voliere panelen zorgt er voor dat de aluminium vogelkooi niet gevoelig is voor UV stralen en vocht, ideaal voor langdurig buitengebruik. 

Voor de afwerking kun je kiezen uit gegalvaniseerde gaastypes, 13mm / 19mm / 25 mm of 50 mm, af te stemmen op de vogelsoort die je gaat houden in de voliere.

 

Het gebruik van voliere ACP-panelen

Wil je één of meerdere wanden in jouw panelen voliere dicht hebben? Of wil je graag een volledig dak op de aluminium voliere voor meer droge vliegruimte?

Door ACP-panelen te gebruiken in de voliere kun je jouw vogels extra beschutting bieden, hiernaast zorgt het gebruik van lichtgekleurde ACP-panelen ervoor dat je jouw vogels beter kunt zien óók van een afstandje!

Wij maken gebruik van Aluminium Composiet Panelen voor o.a. de voliere achterwand of zijwanden, het voliere dak óf als gesloten nachthok in de aluminium voliere.

Onze panelen hebben een strakke antraciet buitenzijde, zoals ook het kokerprofiel van de voliere en een witte binnenzijde voor een optimale frisse inkijk.

Aluminium voliere met sluis

Vind je het belangrijk van optimaal gebruikersgemak te profiteren in jouw voliere? En wil je er, hoe dan ook, zeker van zijn dat jouw kostbare bezit niet ontsnapt en de vleugels neemt? Overweeg dan eens een aluminium voliere met nachthok en sluis.

De voliere sluis zorgt voor een extra escape-proof ruimte in jouw voliere waardoor jouw vogels niet kunnen ontsnappen wanneer je de deur open doet. Hiernaast biedt onze grote voliere met sluis óók een prachtig groot nachthok voor jouw vogels, uiteraard voorzien van ons populair voederbaksysteem. Wil jij eens binnenkijken?

Rondleiding in de voliere met sluis

Aluminium volierebouw Hokkendomein

Met méér dan 10 jaar ervaring in de volierebouw ben je bij Hokkendomein gegarandeerd aan het juiste adres voor jouw ideale buitenvoliere!

De aluminium volierebouw wordt bij ons in huis gedaan, in onze werkplaats in het mooie Brabantse wordt onze aluminium profiel voliere met de hand gemaakt. Hierdoor kunnen we niet alleen optimale kwaliteit bieden, we kunnen ook maatwerk oplossingen realiseren.

Wil jij een aluminium voliere op maat laten maken? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Een aluminium voliere op maat

Zelf volière bouwen aluminium

Hokkendomein is een totaalaanbieder in de volierebouw, je kunt bij ons dus ook terecht voor jouw zelfbouw voliere onderdelen

Voliere zelfbouw

Onze houten volieres al gezien?

Naast onze aluminium volieres bieden wij ook een groot assortiment houten volieres, ook deze vogelkooien komen uit eigen werkplaats.

Houten volieres

Veelgestelde vragen

Waar worden de volieres gemaakt?

De aluminium volières van Hokkendomein zijn handgemaakt in Brabant. Hier werken we dagelijks aan prachtige dierenverblijven met een klein team enthousiaste collega's. Jouw voliere wordt dus persoonlijk voor jou gemaakt!


Moet je het aluminium behandelen of onderhouden?

Het grote voordeel aan aluminium volieres is het onderhoudsarme gebruik, af en toe schoonmaken kan uiteraard geen kwaad maar je hoeft het materiaal niet te behandelen voor buitengebruik. 


Kan ik een voliere komen bekijken?

Natuurlijk mag je bij ons langskomen om jouw voliere ideeën te bespreken, de materialen te bekijken of een voliere uit voorraad te zien. Maak wel even een afspraak voor je langskomt dan weten we zeker dat de juiste collega aanwezig is om je te helpen.


Hoe lang gaat een voliere gemiddeld mee?

Onze volieres bieden een levensduur van minstens 10 - 15 jaar. Dit is zeker 3x zo lang als de gemiddelde voliere van hout, tel maar uit je winst! In het geval van een aluminium voliere kun je zeker wel aan tientallen jaren denken. 


Welk voliere gaas voor mijn vogels?

Vogelsoorten komen in vele maten en soorten, voornamelijk het gaas moet hierop worden afgestemd in de voliere. Wij hebben verschillende gaassoorten; speciaal voor tropische vogels, grotere parkieten en zelfs voor papegaaien. Je kunt kiezen uit 13 mm gaas voor tropische vogels, 19 mm gaas voor parkieten, 25 mm gaas voor echte knagers (en tegen roofdieren) of 50 mm voor grote vogels zoals papegaaien. Twijfels? Neem gerust even contact op wij helpen je graag.


Is een verwarmd nachthok noodzakelijk voor vogels?

Niet alle vogels kunnen in een onverwarmd buitenverblijf wonen, tenminste niet tijdens koude nachten. Het is dus belangrijk vooraf te bekijken of jouw vogels voldoende hebben aan een tocht- en vochtvrij nachthok of ze een verwarmd nachthok nodig hebben. Je leest er meer over in onze blog: Een buitenverblijf voor volièrevogels!


Moet ik een fundering maken voor een voliere?

Het is zeker slim de voliere op verharding te plaatsen, denk hierbij aan tegels of opsluitbandjes. Dit is beter voor de gezondheid van jouw vogels omdat koude lucht en vocht wat in het verblijf trekt hierdoor voorkomen worden. Door een vaste ondergrond te gebruiken wordt ook het schoonmaken een stuk makkelijker, het is dus slim om hier goed over na te denken. Om ongedierte zo veel mogelijk te voorkomen kun je kiezen voor een volledige tegelvloer of betonvloer.


Door wie wordt de volieres geleverd?

Wij hebben een eigen koeriersdienst en bezorgen de aluminium voliere dan ook zelf bij je thuis. Dit gebeurt op afspraak, wij nemen contact met je op zodra jouw vogelvoliere klaar is voor transport!


Is de buitenvoliere gemonteerd bij levering?

De aluminium voliere komt in panelen, deze zijn eenvoudig te monteren met bijhorende montageschroeven en handleiding. Kies je voor een aluminium voliere met nachthok van hout dan zal, in de meeste gevallen, het nachthok gemonteerd zijn. Bij hele grote verblijven wordt het transport voor vertrek duidelijk met je besproken. 


Hoe kan ik bij Hokkendomein bestellen?

In onze online winkel is het makkelijk een buitenvoliere te bestellen, betalen kan eenvoudig via diverse methodes waaronder IDeal, creditcard, achteraf via Klarna of bij aflevering aan onze chauffeur. Liever eerst even contact of advies? Uiteraard kun je ons jouw bestelling ook mailen! 


Kan ik ook een voliere op maat bestellen?

Wij bieden naast onze collectie ook prachtige maatwerk volieres uit de handen van onze maatwerk specialist. Wil jij een vogelvoliere aanpassen of een extra grote voliere volledig op maat? Hiervoor kun je ons mailen via: info@hokkendomein.nl we nemen dan spoedig contact met je op! 


 

whatsapp