• De grootste en beste keuze voor hoogwaardige dierenverblijven
  • Maatwerk én directe voorraad
  • 4,4
    star-filled star-filled star-filled star-filled star-filled
    303 Beoordelingen
Zoeken

De voordelen van een Variocage Autobench

De Variocage is wereldwijd de énige autobench met kreukelzone, een uiterst veilig concept die jouw hond(en) optimaal beschermen in de auto! Veiliger dan dit, hebben wij ze nog nooit gezien!

  • Autobench met kreukelzone

    Deze autobench beschikt over een 100% uiterst veilige kreukelzone 

  • Sterk staal met coating

    De autobench is gemaakt van sterk, hoogwaardig staal met poedercoating

  • Telescopische uitschuif constructie

    De sterke constructie is uitschuifbaar waarmee de ruimte optimaal gebruikt kan worden

  • 360 graden schokbestendig

    De autobench beschermd jouw hond optimaal 360 graden, zélfs bij een kop-staart botsing

  • Beschikt over een vluchtluik

    De achterzijde is voorzien van een noodluik, een vluchtluik voor de hond(en)

  • Sterke deur en sluitingen 

    De deur is voorzien van een gasveer én een afsluitbaar slot mét sleutel

"Ik zou deze autobench zeker aanraden aan andere hondeneigenaren die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele manier om hun hond mee te nemen op reis."   Rianne K. April 2023

De Variogate modellen!

We bedoelen niet die prachtige borders op de foto, nee de varianten van de autobenches van Variocages. Het zijn er namelijk nogal een aantal! 

Mimsafe, het Zweedse bedrijf die dit prachtige product heeft ontwikkeld en op de markt bracht, heeft vele varianten autobenches voor honden. Modellen speciaal ontworpen voor kleine of juist hele grote honden, afwijkende voertuigen én voor het vervoeren van meerdere honden. De volgende modellen vind je terug in onze collectie van MimSafe:

  • Variocage Single
    Gemaakt om 1 hond in te vervoeren
  • Variocage Double
    Autobench voor 2 honden geschikt
  • Variocage Compact
    Speciaal voor auto's met kofferbakdrempel
  • Variocage MiniMaxi
    Voor de allerkleinste hondenrassen

 

Wat maakt de Variocage zo speciaal?

Met al die soorten, maten, merken en materialen autobenches voor honden op de markt wordt de keuze niet makkelijker! Dat snappen wij maar al te goed. Toch denken wij dat de Variocage een uitzondering is, een échte veilige auto bench voor honden die door zijn technische snufjes een bijzondere speler in de markt is. Wij zijn trots dit mooie concept te kunnen aanbieden en leggen dan ook graag uit waarom wij persoonlijk voor een Variocage zouden kiezen.

De Variocage is op het eerste oog al een degelijke, vrij zware en kwalitatieve auto bench. Gemaakt van hoogwaardig staal met een bewerking van strakke poedercoating, de kleuren zijn bijzonder mooi gecombineerd en de bench voor in de auto oogt al direct hoogwaardig. Maar het is niet alleen het uiterlijk waar wij zo enthousiast over zijn. Deze autobench beschikt, als enige ter wereld, over een uniek concept. Een gepatenteerd veiligheidsconcept wat jouw hond optimale veiligheid biedt tijdens het vervoeren in de auto. En, het mooie, hier stopt het niet deze autobench biedt veel méér voordelen waardoor je jouw kostbaarste bezit met een gerust hart mee op pad kunt nemen!

We zetten graag de speciale kenmerken van dit prachtige concept voor je op een rijtje, lees je mee?

De enige autobench met kreukelzone

De Variocage heeft een kreukelzone waardoor jouw viervoeter 360 graden veiligheid zit in de autobench. Maar hoe werkt het?

Het concept van de "kreukelzone" is geïnspireerd op de veiligheidskenmerken van auto's, waarbij de impact van een botsing wordt geabsorbeerd door specifieke zones van het voertuig om letsel bij inzittende te verminderen.

In het geval van de autobench met kreukelzone is dit veiligheidskenmerk specifiek gericht op de inzittenden van de bench, jouw hond(en). De druk die ontstaat bij een aanrijding wordt door de kreukelzone opgevangen, de druk compressie weerhoudt dat de bench samendrukt en hierbij de hond ernstig verwond. 

Hiernaast voorkomt de zone dat de achterbank wordt blootgesteld aan directe schokken. Bij een kop-staart botsing zou de achterbank, door druk van een autobench, kunnen vervormen. Hierdoor kunnen niet alleen de hond maar ook medepassagiers gewond raken. Met een kreukelzone zoals in de Variocage wordt dit voorkomen.

Met de kreukelzone waarborg je dus de veiligheid van jouw hond(en) én van medepassagiers in de auto!

 

Autobench met vluchtluik

De MIMsafe autobenches voor honden zijn ontworpen met het oog op veiligheid, voor zowel de hond(en) als de bestuurder én medepassagiers. Het veiligheidsconcept stopt dan ook niet bij de kreukelzone, deze hondenbench voor de auto beschikt hiernaast over een noodluik, een vluchtluik aan de achterzijde.

Bij ernstige aanrijdingen, zeker bij aanrijdingen aan de achterzijde van de auto kan het gebeuren dat de kofferbakklep vervormt of klemt en hierdoor niet meer open kan. Je moet er niet aan denken maar jouw hond zou in dit geval moeten wachten tot de hulpdiensten gearriveerd zijn om hem uit de bench te halen.

De autobench met vluchtluik is voorzien van een noodluik aan de achterzijde. Omdat dit luik zich aan de achterkant bevindt kan hij worden geopend via de achterbank. Mocht jouw kofferbakklep blokkeren of om welke redenen dan ook niet gebruikt kunnen worden, kan jouw hond ten alle tijden wél uit de bench gehaald worden via het vluchtluik.

Dat is toch een heel fijn en veilig gevoel met je hond in de auto!

Gasdruk gedreven benchdeur

De deur van de Variocage autobenches zijn gasdruk gedreven. Dit zorgt ervoor dat je de bench deur kunt openen en jouw hond rustig kunt laten instappen zonder dat het deurtje steeds dichtvalt. Maar dit handige snufje werkt ook andersom in je voordeel...

Doordat de deur een stuk zwaarder wordt door de gasdrukveer kan deze niet zomaar worden opgeduwd door een hondensnoet. Een fijn gevoel wanneer jouw hond, bijvoorbeeld tijdens het wachten voor de training, even alleen in de auto moet zitten.

Mocht je een échte Houdini vervoeren óf zeker willen zijn dat jouw hond niet uit de auto gehaald wordt, dan kan de deur gesloten worden met sleutel. Deze autobench beschikt namelijk over een innovatieve tweetrapsvergrendeling mét slot en sleutel. Een veilig gevoel, zeker wanneer je jouw hond mee neemt naar drukbezochte plekken zoals een training, hondenshow óf in het buitenland.

De deur is vanaf de buitenzijde wel eenvoudig en snel te openen met één hand. Kies je voor een autobench voor 2 honden dan zijn beide benches uiteraard individueel te openen en te sluiten, wat enorm handig kan zijn wanneer je 2 honden in de auto vervoert!

 

Welke maat Autobench van Variocage?

De honden autobench Variocage is geschikt voor groot én klein! Onze collectie bevat zowel de enkele autobench en de autobench voor 2 honden. Deze single en dubbele autobench komen hiernaast in verschillende maatvoeringen.

Om de autobench maat te bepalen voor jouw hond is het slim hem of haar even op te meten, de schofthoogte wordt namelijk aangehouden als richtlijn voor de maatvoering. 

Variocage XS en S tot schofthoogte 52 

Variocage M en L tot schofthoogte 58 

Variocage XL en XXL tot schofthoogte 64 

Variocage XXL + tot schofthoogte 71 

Variocage XXXL tot schofthoogte 77 

Gebruik de schofthoogte van jouw hond voor een goed passende autobench; een té grote bench geeft te veel bewegingsruimte wat gevaarlijk kan zijn, terwijl een té kleine bench niet comfortabel is.

Welke Variocage voor mijn auto?

Ben je benieuwd welke maat Variocage geschikt is voor jouw voertuig? Je checkt het in onze autobench-tool!

Autobench tool

Honden auto accessoires!

Variocage accessoires; van de bumper beschermer tot een handige drinkbak voor onderweg!

Auto accessoires

Vraag & Antwoord over de Variocage

Welke autobench voor mijn auto?

Door gebruik te maken van onze autobench tool, kun je exact zien welke Variocage geschikt is voor jouw voertuig! Je vindt de autobench checker hierboven.


Hoe groot moet de bench zijn voor mijn hond?

De Variocages worden gespecificeerd op basis van de schofthoogte. De schofthoogte wordt dus als richtlijn aangehouden om de bepalen welke maat autobench jouw hond nodig heeft. Bij alle benches vind je de maximale schofthoogte. Toch twijfels? Wij helpen je graag!


Waar zijn deze autobenches van gemaakt?

De Variocage is gemaakt van staal en is voorzien van een poedercoating, dit maakt de bench zeer hoogwaardig én sterk.


Kun je de autobench uitschuiven?

Iedere maat autobench heeft een minimale en maximale diepte, deze is namelijk verstelbaar. Zo kun je de diepte van de bench aanpassen aan de beschikbare ruimte in jouw kofferbakruimte. De Variocage is de enige autobench ter wereld die verstelbaar is. Dit maakt hem ook zeer veelzijdig bij gebruik in meerdere voertuigen óf bij verschillende honden.


Is de autobench af te sluiten?

Zeker, de Variocage is voorzien van een slot mét sleutel waardoor je altijd zeker bent van optimale veiligheid voor jouw hond! 


Hoe wordt een Variocage geleverd?

De Variocage wordt geleverd als bouwpakket, met handleiding en benodigdheden uiteraard. In onze webshop zijn er tevens handige video's te vinden voor de montage van deze benches. 


Hoe kan ik bij Hokkendomein bestellen?

In onze online winkel is het makkelijk een autobench te bestellen, betalen kan eenvoudig via diverse methodes waaronder IDeal, creditcard, achteraf via Klarna of bij aflevering aan onze chauffeur. Liever eerst even contact of advies? Uiteraard kun je ons jouw bestelling ook mailen! 


Kan iemand me adviseren over een autobench?

Jazeker, wij helpen je graag! Tijdens kantooruren kun je ons bereiken via whatsapp, hierbuiten kun je ons mailen via: info@hokkendomein.nl we nemen dan contact met je op! 


 

whatsapp