Konijnenhokken in alle formaten!

Ben je op zoek naar een konijnenhok voor jouw dwergkonijnen, een schuilhok voor jouw Hollandse hangoren of groot nachthok voor Vlaamse reuzen? Het kopen van een goed konijnenverblijf is een must wanneer je konijnen wilt houden. Een plek waar jouw geliefde hoppers kunnen rusten, zich kunnen terugtrekken, kunnen eten en drinken én waar voldoende uitdaging is voor het energieke karakter. Hiernaast kan de juiste keuze het een stuk eenvoudiger maken voor jezelf; een praktische mestlade, toegangsdeurtjes, een opklapbaar dak óf zelfs een volledig onderhoudsvrij verblijf. De verschillende opties en mogelijkheden zorgen ervoor dat óók jouw ideale konijnenhok te vinden is bij Hokkendomein.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hop lekker rond tussen de konijnenhokken!
Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op

Meer ..

Konijnenhok kopen bij Hokkendomein

Bij Hokkendomein vind je een groot assortiment konijnenhokken; van een compact konijnen nachthok tot een groot konijnenhok met ren. Ben jij op zoek naar een konijnenverblijf? Wij begrijpen dat het kopen van een konijnenhok geen dagelijkse bezigheid is. We gaan je hierbij helpen! Laten we starten met een antwoord op de vraag; Waar moet een konijnenverblijf aan voldoen?

Ruimte: Jouw konijnenhok moet voldoende ruimte bieden voor het energieke karakter van jouw bunny's. Dit betekend voldoende grondoppervlakte waar kan worden gespeeld, gerend, gedut en waar kan worden gegeten. Een konijnenhok kan eigenlijk nooit te groot zijn, te klein komt echter wél regelmatig voor. Om de gezondheid, het humeur en de levenskwaliteit van jouw konijnen te garanderen adviseren wij minimaal 1 vierkante meter grondoppervlakte per konijn. Groter is altijd beter!

IndelingIn de meest ideale situatie hebben jouw konijnen een ruim opgezet nachthok, waar gescholen kan worden en geen overlast is van regen en wind. Een tochtvrij en vochtvrij nachthok is dan ook noodzakelijk. In het konijnenhok moet daarbij natuurlijk een mogelijkheid zijn om te kunnen eten en drinken maar ook een toiletruimte voor jouw konijnen is aan te raden. Hiernaast adviseren wij minstens één uitloopruimte te creëren aan het verblijf, hier kunnen jouw konijnen de pootjes strekken en spelen in de frisse buitenlucht. 

Bescherming: Jouw konijnen moeten voldoende beschermd worden in het hok. Regen, wind maar ook felle zon zijn niet goed voor de gezondheid van jouw konijnen, bescherming is dan ook noodzakelijk! Zorg voor een goed gesloten nachthok én voldoende ventilatie. Plaats het konijnen hok nooit in de volle zon maar kies voor een schaduwrijke plek in de tuin. Konijnen kunnen met een goed verblijf ook makkelijk in de winter buiten worden gehouden. Uiteindelijk hebben konijnen meer moeite op warme dan op koude dagen door de dikke vacht.

Een konijn hoort niet alleenTot slot, maar zéker niet onbelangrijk! Konijnen zijn échte groepsdieren, alleen houden is dan ook niet aan te raden. Dit kan resulteren in vervelend gedrag maar jouw konijn kan hier ook simpelweg doodongelukkig van worden. Bij het kopen van een konijnenhok adviseren wij daarom altijd rekening te houden met minstens 2 konijnen. Stel de afmeting van het verblijf hierop af om jouw konijnen voldoende ruimte te kunnen bieden.

De verschillende konijnenhokken

- Het houten konijnenhok bouwpakket zijn de meest voordelige konijnenhokken. Deze verblijven zijn gemaakt van vurenhout, worden geleverd als bouwpakket en kunnen eenvoudig worden gemonteerd. Het konijnenhok van hout komt in vele mogelijkheden; een konijnenhok met ren, een konijnenflat of een konijnenhok voor 2 konijnen. Hiernaast zijn deze konijnenhokken voorzien van een frisse leuke kleur. Met deze bouwpakketten kun je alle kanten op!

- Het buitenhok voor de nacht is praktisch in gebruik en perfect geschikt om te schuilen bij regen, wind en veel zonlicht. Een nachthok voor konijnen is geen permanent verblijf maar ideaal om te plaatsen in bijvoorbeeld een konijnenren of wanneer jouw konijnen los lopen op het erf. Zo hebben ze toch een veilige haven om zich terug te kunnen trekken. Voor extra bescherming kun je het beste kiezen voor een konijnenhok op poten, hierin wordt optrekkend vocht en kou voorkomen; perfect voor koudere winternachten!

- Een dubbel konijnenhok beschikt over twee verdiepingen, waarbij jouw konijnen profiteren van warmte in de koude maanden omdat optrekkend vocht wordt tegengegaan. Het dubbel konijnenhok is een heel handig verblijf wanneer jouw konijnen tijdelijk niet samen kunnen, zo heeft ieder zijn eigen verdieping. Het is dan wel belangrijk dat beide konijnen (ook degene die tijdelijk boven verblijft) wel regelmatig uit het hok gehaald wordt voor vermaak en beweging. Deze dubbele verblijven zijn ook perfect als konijnenhok binnen, kies in dit geval wel voor een dubbele mestlade. Dit maakt het verblijf een stuk hygiënischer en praktischer in gebruik.

- De luxe onderhoudsvrije hokken voor konijnen uit ons assortiment zijn van de Nederlandse fabrikant Voldux. De hoogwaardige verblijven bieden kwaliteit, duurzaamheid, comfort én veiligheid voor jouw geliefde hoppers. De hokken vragen geen jaarlijkse onderhoud omdat ze vervaardigd zijn uit 16 mm rabathout wat behandeld is voor buitengebruik. De verblijven zijn handgemaakt door Nederlandse vakmannen en er is volop keuze; een konijnenhok Vlaamse reus, een konijnenhok voor 2 konijnen óf het spraakmakende hooiberg konijnenhok van Voldux! Wij zijn trots te kunnen melden een verkooppunt te mogen zijn van deze prachtige konijnenverblijven.

- Een konijnenhok op maat valt bij Hokkendomein ook onder de mogelijkheden. Onze konijnenspecialist staat te popelen je te helpen bij het ontwerpen van jouw perfecte konijnenverblijf. Een extra groot onderhoudsvrij verblijf, een nachthok met grote konijnenren of een handgemaakte konijnenflat? Bespreek met ons vrijblijvend de mogelijkheden!

Het verschil van de konijnenverblijven bij Hokkendomein

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel mogelijkheden voor het verblijf van jouw konijnen. Ook in de prijsstelling is een verschil te zien. Maar wat is hier de exacte reden eigenlijk van? Hier kunnen we kort in zijn; Onderhoud én duurzaamheid! Bij het kopen van vuren houten verblijven waaronder ook nachthokken is het belangrijk te weten dat deze hokken periodiek onderhoud vragen. Jaarlijks terugkerende onderhoud van schuren en beitsen of verven is noodzakelijk om de kwaliteit van vurenhout te behouden. De houten buitenhokken voor konijnen hebben een gemiddelde levensduur van 5 jaar.

Dit geldt overigens niet voor de Voldux collectie, deze verblijven vragen geen enkele onderhoud naast de normale schoonmaak. Hiernaast bieden deze verblijven een levensduur van 10-15 jaar, dit is een aanzienlijk verschil met de bouwwerk konijnenhokken! En geen onbelangrijk punt wanneer je beseft dat konijnen een leeftijd van 7-10 jaar eenvoudig kunnen bereiken. Dit maakt deze luxe konijnenhokken duurzaam én goed voor je portemonnee op de lange termijn.

Advies? Neem gerust contact met ons op

Advies kun je het beste opvragen bij een kenner.. toch? Onze 'ervaringsdeskundige' is niet een beetje enthousiast over konijnen, ze is dol op ze! Voeding, gedrag, gezondheid én huisvesting, je kunt het vast niet bedenken. Onze konijnengek weet het! Heb jij vragen over het huisvesten van jouw koppeltje konijnen, wil je tips voor een optimale leefomgeving of ben je op zoek naar een ideale opstelling voor jouw konijnengroep? Neem gerust contact op, ze staat te popelen je te helpen ;-)

Bewaren

Kippenhokken   Konijnenhokken   Kamerbenches   Hondenhokken   Kippenren   Hondenbuggy   Houten Volieres   Autobench   Nachthokken   Hondenluik   Sitemap